Pilotprojekt med Pennybridge


Posted 2014-05-13 in Näringsliv

Pennybridge, Örebrostartad innovation, gåvotjänst och nominerad till 2014 års digitala innovation inför Örebrogalan, testas nu ett pilotprojekt tillsammans med McDonalds Örebro.

 

Pennybridge är den nya gåvotjänsten som ska göra det lättare för Sveriges, och världens, befolkning att donera pengar till välgörande ändamål. Idén bygger på att sänka insamlingskostnader och göra det lättare för de som vill donera pengar. I det nu aktuella pilotprojektet kommer man att samla in pengar till Ronald Mc – Donalds Barnfond. Barnfonden som driver Ronald McDonald Hus har fem hus i Sverige, med boenden för svårt sjuka barn och deras familjer i anslutning till vårdgivande sjukhus. Principen är att skapa ”ett hem borta”. Det senaste huset i raden finns i Uppsala och erbjuder 14 familjerum.

– Våra Ronald McDonald Hus är jätteviktiga för alla de familjer vars tillvaro plötsligt vänds upp och ned. Genom det här pilotprojektet hoppas jag att vi kan samla in mer pengar till Ronald McDonald Barnfond för att kunna hjälpa ännu fler familjer, säger Magnus Pojen, ägare till Örebros fyra McDonald’s-restauranger och styrelseledamot i Ronald McDonald Barnfond.

Även Ronald McDonald House Charities i USA har visat intresse för att ansluta sig till tjänsten. Penny – bridge bygger på att varje gåvogivare har sin egen pott, och själva väljer hur de donerade pengarna ska fördelas, det kan vara allt från ett biståndsprojekt till det lokala fotbollslaget. Det pågående pilotprojektet omfattar samtliga McDonalds

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.