Allsvenska spelschemat 2020: ÖSK inleder hemma mot svenska mästarna

Text och Foto: Thomas Helsing
Posted 2019-12-16 in Leva & Bo, Nöje, Örebro SK, Sport

allsvenska spelschemat 2020

Vi har knappt hunnit lägga den allsvenska säsongen 2019 till handlingarna innan nästa års säsong börjar göra sig påmind. Nu är allsvenska spelschemat 2020 fastställt för premiäromgången och Örebro SK kan se fram emot att ta emot svenska mästarna Djurgårdens IF på Behrn arena.

 

Premiäromgångens huvuddatum är den 5 april men man flaggar för att en eller flera matcher i omgången fortfarande kan få en annan speldag. Detta kommer att avgöras på ett spelordningsmöte som anordnas imorgon den 17 december. Spikade speldatum utlovas senare i veckan för premiäromgången i det allsvenska spelschemat 2020.

Övrigt att notera i premiären är att revanschsugna Malmö FF får bekänna färg direkt när de åker till Östgötaporten för att möta IFK Norrköping. Dessutom ser IK Brage ut att få ta emot en annan nykomling i form av Mjällby AIF – om nu inte tvångsnedflyttade Östersunds FK får igenom sin överklagan i någon av instanserna Överklagandenämnden eller Riksidrottsnämnden.

Beslutet om tvångsnedflyttning av Östersund kom för två veckor sedan och innebär just nu att Brage, som förlorade i kvalet till Allsvenskan, får ta den vakanta allsvenska platsen. Ett beslut i Överklagandenämnden väntas komma före jul.

Vi får alltså vänta ytterligare lite på att få hela premiäromgången i det allsvenska spelschemat 2020 spikad. Men nu vet vi i alla fall vem som möter vem.

 

Här är hela premiäromgången

IK Sirius – Falkenbergs FF
Hammarby – Kalmar FF
BK Häcken – AIK
IFK Norrköping – Malmö FF
IFK Göteborg – IF Elfsborg
Örebro – Djurgården
IK Brage – Mjällby AIF
Helsingborgs IF – Varbergs BOIS

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.