Sånger i vintermörkret

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2018-12-01 in Musik, Nöje

Sånger i vintermörkret

Det blir premiär i Örebro för Helen Sjöholms och Anna Stadlings gemensamma turné. Den 6 december kommer Sånger i vintermörkret till Hjalmar Bergmanteatern.

 

Helen och Anna vill med Sånger i vintermörkret bygga en lekfull och finstämd konsertstund under den mest stressade tiden på året – julen. Med fokus på hur deras röster klingar ihop och på texter hoppas de på att konserten kan bli en ”lisa för frusna själar”.

Publiken kommer att få höra några av de vanligaste julsångerna, men också några nya versioner av gamla favoriter från exempelvis låtar av Emmylou Harris, Johnny Cash, Py Bäckman, Andreas Mattsson, Stefan Nilsson, Bob Dylan med flera.

I bandet som kompar Helen och Annan ingår Jesper Nordenström (klaviatur) Roger Gustavsson (gitarr) Pecka Hammarstedt (gitarr med mera) och Andreas Unge (bas).

– Äntligen! Vi som följt varandras drömmar, liv och leverne under alla dessa år och som länge har längtat efter att få sjunga ihop igen, får nu göra det, säger de gamla barndomsvännerna från Sundsvall.

Helen Sjöholm är en av Sveriges mest mångsidiga artister. Känd som sångerska såväl som skådespelerska och musikalartist. Helen har hela tiden utvecklats sedan det stora genombrottet som Kristina i Kristina från Duvemåla. Helen har även mottagit Guldmasken för sin roIl som Florence i musikalen Chess och hon sålde platina med sitt första soloalbum Visor. Senast hördes hon tillsammans med Peter Jöback på turnén ”I Love Musicals”.

Anna Stadling har kallats Sveriges bästa countrysångerska av Expressen och jämförelserna med Emmylou Harris har duggat täta. Det senaste albumet ”Efter stormen” släpptes i september 2017. Under förra året åkte Anna ut på en längre turné. Året avslutades med en julturné där hennes skiva ”American Tunes for Christmas” framfördes både av Anna med band och tillsammans med körer över hela Sverige. Anna har även genom åren lånat ut sin röst i samarbete med andra olika artister och kompositörer som Staffan Hellstrand, Lisa Nilsson, Lars Winnerbäck, Olle Ljungström, Louise Hoffsten och Carl-Johan Vallgren med flera.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.