Sextemplet


Posted 2015-05-29 in Nöje

Sextemplet
Regi: Johan Palmgren.
Medverkande: Robin Karlsson, Christian, Berit Malmqvist. Anders, John, Elin.
(Bio)

Premiär 29 maj

När Blå huset i Norrköping brinner ner blir swingersklubben Adam & Eva bostadslösa. Samtidigt dras Arbetarteatern Arbis med stora ekonomiska bekymmer. Lösningen blir att swingersklubben hyr källarlokalen i den anrika teatern. Då utbryter moralpanik i Norrköping.

Sextemplet är en dokumentär signerad regissören Johan Palmgren. Här får vi följa teaterägaren Robins tröstlösa kamp för att rädda teaterns överlevnad samtidigt som swingersklubben Adam & Eva installerar bardisk, plaskpool och gunga i källaren.

Vad är det som gör att människor i vårt samhälle har så svårt att acceptera vad andra människor gör? Grannarna till teatern förfasas, journalister skriver hopdiktade reportage och gnällgubbarna på stan vill inte ha något Sextempel i Norrköping.

Den som tror att Sextemplet kommer att bjuda på smaskiga och detaljerade sexscener från swingersklubben tror helt fel. Här har regissören vävt ihop intervjuer med politiker och ansvariga, med filmsekvenser från teatern och swingersklubben. Dock… känns Sextemplet som väldigt vinklad och flera röster saknas för att skapa en helhet. Varför är inte ansvariga som nekar Robin kommunala bidrag intervjuade? Varför är inte galenpannereportern som hittar på fakta intervjuad? Varför är inte någon teaterbesökare intervjuad?

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.