3 tips för att välja rätt kosttillskott för dig


Posted 2022-11-01 in Övrigt

Ibland är det inte möjligt att få i sig den mängd fisk, grönsaker och omega3 som rekommenderas enligt Livsmedelsverket. I det här fallet så kan det istället vara en bra idé att komplettera med ett kosttillskott.

 

Med en stor marknad av olika tillskott att välja bland så kan det ibland kännas svårt att veta just vilket man ska välja. Här kommer 3 tips för att hitta det kosttillskott som är rätt för just dig.

1. Hitta ett kosttillskott som passar just dig och din livsstil

Värt att poängtera är att kosttillskott inte är menade att ersätta en bra kost och livsstil. Med andra ord så kan du inte förbättra din hälsa med kosttillskott om du samtidigt har en livsstil där du äter onyttig mat, så som snabbmat, och kanske inte rör på dig riktigt så mycket som du egentligen borde. 

Du bör alltid först och främst försöka förbättra din livsstil och dina vanor för att leva så hälsosamt som möjligt. 

Men även om du har en hälsosam livsstil så kan det ibland löna sig att komplettera med olika kosttillskott. Och detta kanske framförallt för oss i norden som ofta har brist på olika näringsämnen, framförallt under de kallare och mörkare vintermånaderna.

Om du misstänker att du inte får i dig den rekommenderade dosen fisk varje vecka så kan det vara en bra idé att komplettera med omega 3. Äter du inte tillräckligt med frukt och grönsaker så kan det vara en bra idé att ta ett vitamintillskott.

Utöver det så kan du också hitta flera andra typer av vitaminer och kosttillskott som hjälper till att förbättra olika funktioner i kroppen.

2. Lägg ett fokus på kvalitet

Marknaden för kosttillskott är enorm och du kan ofta hitta olika tillskott inom många olika prisklasser. Dock är det viktigt att ändå kontrollera att det kosttillskott du väljer har hög kvalitet och dokumenterad effekt.

Kosttillskottet bör vara sammansatt av väldokumenterade och grundligt undersökta ingredienser. Kom också ihåg att större doser inte nödvändigtvis är bättre, istället är det viktigt att ha en bra balans av olika näringsämnen.

3. Välj varumärken du känner igen

Precis som inom andra branscher så finns det både seriösa och mindre seriösa tillverkare och återförsäljare även för kosttillskott. Med detta i åtanke så kan det ibland vara svårt att välja och veta vem man ska lita på. Ett tips är att helt enkelt vända dig till olika varumärken som redan är välkända, så som Rawpowders.se. Detta eftersom de ofta är välgranskade och har höga krav på sig. Detta i sin tur är något som är till din fördel.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.