Satsa på att köpa spabad


Posted 3 veckor sedan in Övrigt

Något som har kommit att bli allt mer populärt är att köpa spabad och installera hemma. Det tack vare att utbudet av spabad och utespa är större idag vilket ger mer valmöjligheter.

Förr var det dyrt med spabad, men idag går det att köpa spabad till bra pris. Om det är så att du funderar på att skaffa dig ett eget spa bad, så är det bra att fundera på en del saker. Bland annat om du vill ha den inomhus eller om det ska vara ett du kan ha utomhus.

Andra saker som spelar roll inför valet av ditt spabad är utrymmet det ska vara på, hur stor din budget är samt vad du vill få ut av det. Priset varierar en del och det är ofta storleken på det som avgör samt om det finns särskilda finesser eller inte. Ett utespa är ofta lite dyrare än ett för inomhusbruk. Det beror på att den ska tåla kylan med mera.

Spabad för utomhusbruk

Kanske det är så att du funderar på om du ska ha en pool eller om du ska ha ett spabad? Fördelen med att välja ett spabad, är att du kan använda den året om! Det är inte mycket som slår att ta ett ångande hett bad, när det är minusgrader ute. Det du bör veta är att elförbrukningen kommer att höjas en del. Så det är viktigt att ta med i beräkningen av din budget.

Välja spabad

Du måste ta hänsyn till en del faktorer när du väljer spabad. De kommer i olika former och storlekar, så det är bra att välja rätt modell. Fundera på hur många som ska få plats. Det finns mindre varianter med plats för 2-3 personer så väl som riktigt stora spabad där det får plats upp mot 16 personer.

Sedan har olika spabad även olika funktioner. Det kan vara massagestrålar eller små bubblor med mera. en del bad kommer även med belysning, andra kommer utan. En del spabad kan ställas direkt på backen/golvet, andra kan sänkas ner i ett trädäck.

Sköt om ditt spabad

Om du köper ett spabad så är det även viktigt att sköta om det på rätt sätt. Det så att det håller. Om du följer föreskrifter och gör rent som det ska göras, regelbundet, så är det inte ett måste att byta vatten särskilt ofta. Om du badar 1-2 gånger i veckan, så räcker det att byta vatten två till fyra gånger varje år. Det är enkelt att byta, för du kan fylla på nytt vatten med en vanlig trädgårdsslang. Sedan klorerar du vattnet bara. Se bara till att ha rätt mängd klor, så läs noga på anvisningen. Det är inte bra att ha för lite, för då kan det bli smutsigt och fullt med bakterier. Men det är inte bra att ha för mycket heller, eftersom det då det kan torka ut din hud.

Tänk på att göra rent rören i samband med att du byter vattnet. Det finns speciellt medel för dessa rör att köpa. Detta medel hälls i det gamla vattnet, sedan verka i 10 minuter och sedan tömmer du ut vattnet. Du bör även byta filter ganska regelbundet och det kan vara smart att göra det i samband med att du ändå byter ut ditt vatten.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.