Spel- & bettingsidor utan svensk licens


Posted 7 månader sedan in Övrigt

I samband med att den svenska licensens aktiverades den 1 januari 2019 blev det förbjudet för alla spelbolag vilka ej kontrollerades av Spelinspektionen att erbjuda spel om pengar. Politikerna har även gått så långt som att utnämna spelbolag utan licens som ”olagliga”!

Även om det emellanåt dyker upp spelbolag vilka inte har rent mjöl i påsen är de flesta spelbolag vilka för närvarande saknar en svensk licens helt legitima. Det hela innebär bland annat att man arbetar hårt för att garantera spelarnas säkerhet i kombination med schyssta spelvillkor.

En annan sak som kritikerna medvetet ”glömmer” att nämna är att de flesta spel- och betting sidor utan licens lyder under andra jurisdiktioner. Mer konkret har spelbolagen vanligtvis en eller flera licenser från exempelvis Malta, Estland, Curaçao – för att nämna några.

Vi kommer att diskutera ovannämnda licenser mer ingående lite senare i guiden. Det viktigaste som du behöver ta med dig för närvarande är att flera av dessa licenser ställer ytterst höga krav på spelbolagen när det kommer till säkerhet, integritet och spelvillkor.

Förutom att bredda din förståelse för vanliga spellicenser kommer vi även att rekommendera sidor utan svensk spellicens vilka vi anser vara de bästa för närvarande, bonusar, spelformer m.fl.

Kontrolleras spel- & bettingsidor utan licens av andra jurisdiktioner?

Vi nämnde tidigare att i samband med aktiveringen av den svenska licensen blev det förbjudet för alla spelbolag vilka ej reglerades av Spelinspektionen att bedriva spel om pengar. Det hela medförde att ett stort antal spelbolag tappade greppet om den svenska marknaden.

Även om spelbolagen i fråga saknade en svensk licens kontrollerades de oftast av flera andra jurisdiktioner. För europeiska spelbolag var det förhållandevis vanligt att ha åtminstone en licens från antingen Curaçao, Malta eller Estland.

En större andel spelbolag kombinerar oftast ovannämnda licenser för att stärka verksamheten ytterligare. Samtidigt vittnar licenserna om att man bedriver en seriös verksamhet utan några dolda skelett i garderoben.

Den största fördelen med spelbolag vilka för närvarande saknar svensk licens är att du får spela på det sättet du önskar. Samtidigt kommer du att avnjuta betydligt fler incitament, där b.la. återkommande bonusar utgör en del av det hela.

Med andra ord får du möjligheten att spela på det sättet du anser vara mest lämpligt, utan att ständigt behöva avgränsa dig. Det ska dock inte stickas under stol med att den svenska licensen är betydligt kraftfullare när det kommer till att värna om spelarens välbefinnande.

Samtidigt omfattas du som spelare av ett högre skyddsnät, där du bl.a. har en betydligt större chans att kompenseras i samband med tvister. Det ska även nämnas att de individer som för närvarande upplever svårigheter med att kontrollera sitt spelande kommer erbjudas möjligheten att stänga av sig helt från spel om pengar.

Notera: För att man ska få möjligheten att registrera sig hos spel- & betting sidor utan svensk licens behöver man vara minst 18 år fyllda. Förutom åldersgränsen tillkommer inga andra krav. Dock kommer du bli skyldig att betala skatt om spelbolaget saknar licens från EU-/EES.

5 snabba om spelsidor utan svensk licens

Härnäst redogör vi för några av de vanligaste funderingarna som våra läsare tenderar att reflektera över inledningsvis.

Bryter man mot några lagar vid valet att betta utan licens?

Enligt det som återspeglas i Spelinspektionens bestämmelser är det inte olagligt svenskar att registrera sig och spela om pengar via spelsidor utan svensk licens. Som spelare behöver man komma ihåg att du får betydligt svårare att kontrollera ditt spelande hos spelbolag utan svensk licens. Samtidigt kommer du även att påföras en skattesats på 30% om spelbolaget i fråga saknar licens från EU-/EES.

Får spelbolag utan licens marknadsföra sig mot svenska spelare?

Enligt den svenska lagstiftning är det direkt förbjudet för spelbolag utan svensk licens att marknadsföra sig mot de inhemska spelarna. Det hela avser både aktiv och indirekt marknadsföring. För att nämna ett korrekt exempel får spelbolag utan licens ej marknadsföra sig via de svenska medierna. Samtidigt får de heller inte använda sig av det svenska språket på sin webbplats.

Vilket spelbolag utan licens är bäst?

För att kunna komma fram till det bästa spelbolaget för ens egen del behöver du utvärdera vad som är viktigast för just din egen del. För att nämna ett exempel tenderar vissa spelare att värdesätta utbudet av bonusar vid valet av spelbolag. Å andra sidan är vissa spelare betydligt mer krävande när det kommer till betalningsmetoder vid valet av spelbolag!

Måste jag betala skatt för vinsten hos bettingsidor utanför riket?

Huruvida du ska betala skatt eller inte baseras framför allt om spelbolaget har en licens från EU-/EES. Det spelar ingen roll om ett spelbolag har en eller flera licens(er) från andra jurisdiktioner, så länge som man fått en EU-/EES-licens utfärdad. Om spelbolaget saknar en sådan licens, samtidigt som den heller ej lyder under tillsyn av Spelinspektionen kommer du att behöva betala skatt på 30% för alla de vinster som du genererar.

Går det att spela även om man finns med i Spelpaus-registret?

Det så kallade Spelpaus-registret innebär att man stänger av sig själv från alla spelbolag vilka lyder under den svenska licensen. Men eftersom Spelpaus endast omfattar spelbolag vilka kontrolleras av Spelinspektionen är det fortfarande möjligt att betta trots Spelpaus även om du för närvarande finns med i Spelpaus-registret

Så här börjar du spela hos spel- & odds sidor utan svensk licens

När det kommer till spelbolag utan svensk licens är det förhållandevis enkelt att komma igång med det hela. Faktum är att många spelbolag vilka ej regleras av Spelinspektionen erbjuder möjligheten till en snabb och smidig registrering. 

Just därför kommer du att kunna klara av det hela inom endast några minuter. Samtidigt samarbetar spelbolag utan svensk licens med några av de populäraste betalningsmetoderna, något som inkluderar bland annat. Zimpler och Trustly.

För att hjälpa dig att komma igång med det hela kommer vi nedan att beskriva det hela kortfattat via fyra enkla steg. På en övergripande nivå behöver du ha tillgång till följande för att kunna genomföra det hela:

 • Fungerande internetuppkoppling
 • Elektronisk identifiering i form av BankID
 • En fungerande enhet att registrera dig via.
 • Kapital på minst €10 eller motsvarande.
 • Cirka 5 minuter av din dyrbara tid.

Steg 1: Börja med att välja spel- & bettingsidor utanför Sverige

För att spara tid rekommenderar vi att välja ut ett av de spelbolag utan svensk licens som återspeglas i denna guide. Vi har investerat betydande resurser på att ta fram de bästa spelsidorna för att du ska slippa ödsla din värdefulla tid!

Steg 2: Genomför en insättning med din valda betalningsmetod

Vi rekommenderar att använda antingen Trustly eller Zimpler för att genomföra dina överföringar. Anledningen till det hela är att båda betalningsmetoder erbjuder möjligheten att genomföra insättningar och uttag utan att du debiteras några avgifter.

Steg 3: Välj den spelform som intresserar dig för närvarande

Beroende på din profil kommer du att kunna välja bland flera olika spelformer – oavsett vilket spelbolag utan licens som du väljer. Vi rekommenderar dig att ägna några minuter åt att studera spelutbudet och sedan välja ut den spelform som du fattar tycke för.

Steg 4: Begär att få dina vinster utbetalda med den valda betalningsmetoden

Vi nämnde i steg två att både Trustly och Zimpler lämpar sig som det perfekta valet när det kommer till uttag av vinster. Det hela kan i många fall slutföras inom 15-minuter, från att du begär uttaget till att pengarna finns synliga på ditt bankkonto!

Så här väljer du spel- & bet sidor utan svensk licens

När det kommer till valet av ett spelbolag som ej kontrolleras av Spelinspektionen är det förhållandevis enkelt att gå vilse. Det hela gäller framför allt om du saknar erfarenhet av den utländska spelbranschen. 

För att hjälpa dig fatta rätt beslut för din egen del kommer vi nedan att lista några av de viktigaste faktorerna i samband med valet av det ideala spelbolaget utan svensk licens för din egna del:

 • Hur omfattande är det existerande spelutbudet?
 • Vilka typer av betalningsmetoder erbjuds för närvarande?
 • Återspeglas de bonusar som erbjuds av attraktiva summor?
 • Vilka licenser kontrolleras spelbolaget av för närvarande?

Vanligaste spellicenserna på marknaden

Inom spel- & bettingbranschen är det förhållandevis vanligtvis att referera till spelbolag vilka ej kontrolleras av Spelinspektionen som spelsidor utan licens. Det hela är dock långt ifrån sanningen eftersom alla seriösa spelbolag har åtminstone fått en spellicens utfärdad.

Faktum är att om ett spelbolag saknar åtminstone en form av spellicens är det praktiskt taget omöjligt att bedriva en seriös verksamhet. Detta eftersom varken spelutvecklarna eller betaltjänsterna kommer vara villiga att inleda ett samarbete.

För att bredda din förståelse kring ämnet kommer vi att ägna resten av kapitel åt att diskutera de vanligaste spellicenserna på marknaden för närvarande. 

Den svenska licensen

Få spelare skulle protestera mot påståendet att den svenska licensen kommit att revolutionera hur svenskar förhåller sig till spel om pengar. Innan den 1 januari 2019 hade spelbolagen fria händer att i princip driva sin verksamhet på det sättet de önskade.

Men, i samband med att den svenska licensen officiellt aktiverades blev många av de strategier vilka spelbolag ägnade sig åt förbjudna i sin helhet. Det hela resulterade i att en stor mängd spelbolag portades från den svenska marknaden eftersom de ej ansågs hålla måttet.

Samtidigt kräver Spelinspektionen att varje spelbolag skulle betala in 500 000 kr för att överhuvudtaget få sin ansökan om svensk licens prövad. Om det hela resulterade i att ansökan underkändes skulle föregående summa ej krediteras tillbaka.

Under de första månaderna med den svenska licensen blev flera spelbolag bötfällda för deras marknadsföring. De ansvariga ansåg att de inte hade gjort något fel, särskilt med tanke på att det inte fanns några riktlinjer för hur marknadsföring skulle ske.

Istället kunde man endast läsa att all marknadsföring som ett svenskt spelbolag ägnade sig åt skulle ske via en måttfull nivå. Förståeligt är det praktiskt taget omöjligt att tyda vad som anses vara ”måttfullt”.

The Curaçao Gaming Control Board

Den karibiska örikets spellicens klassas som den vanligaste när det kommer till spelbolag utan svensk licens. Faktum är att licensen utfärdas sedan 1999, något som gör den till en av de äldsta.

Även om licensen har ett gott rykte återspeglas den främsta anledningen till dess popularitet att handläggningstiden är exceptionellt snabb i jämförelse med andra utfärdare. Medan en Curaçao-licens kan ta 2-4 veckor att handläggas kan en MGA-licens krävs uppemot flera månader.

Just därför tenderar spelbolag utan svensk licens att ansöka om båda licenserna. Under tiden som MGA-licensen handläggs använder sig av Curaçao-licensen för att kunna etablera samarbete med spelutvecklare och betalningsmetoder.

Under åren har Curaçao-licensen kritiserats öppet för de slapphänta reglerna kring spelarnas integritet. Enligt de styrande kommer The Curaçao Gaming Control Board under 2023 att omarbeta licensen i sin helhet, något som förväntas resultera i betydligt högre krav på spelbolag utan svensk licens än tidigare.

The Malta Gaming Authority (MGA)

Inofficiellt rankas MGA-licensen som den bästa (efter den svenska licensen) när det kommer till spelare inom rikets gränser. Licensen utfärdas av The Malta Gaming Authority (MGA) och har ofta prisats för de höga krav som ställs på b.la säkerhet, integritet och transparens.

Faktum är att många av de spelbolag vilka regleras av Spelinspektionen kontrolleras av The Malta Gaming Authority (MGA). Det sistnämnda är ett resultat av att flera svenska spelbolag även valt att bedriva sin verksamhet utanför Sveriges gränser.

Den största fördelen med MGA-licensen ur spelarens synpunkt är det slopade kravet på beskattning. Eftersom Malta för närvarande återfinns som en stat inom EU-/EES slipper de svenska spelarna undan med att behöva betala skatt för 30% av sina vinster.

Samtidigt är konsumentskyddet betydligt högre än i jämförelse med exempelvis en spellicens från The Curaçao Gaming Control Board. Just därför utgör spel- & bettingsidor utan svensk licens ditt bästa val när det kommer till spelbolag utan den svenska licensen!

Estonian Tax and Customs Board (EMTA)

Det var inte så länge sedan som Estland tillhörde den sovjetiska stormakten. Under denna tid var spel om pengar förbjudet, där de individer som blev påkomna riskerade att dömas till långa fängelsestraff!

I samband med att Sovjet upplöstes 1999 blev Estland en självstyrande stat. Kort därefter började arbetet med att utarbeta sina egna lagar, där man b.la bestämde att spel om pengar skulle vara lagligt.

Det hela regleras av Estonian Tax and Customs Board (EMTA) som även ansvarade för utfärdandet av licenser till inhemska spelbolag. Dock drabbades landet av en finansiell kris under 2000-talet, något som resulterade i flera radikala förändringar.

Man bestämde b.la att börja utfärda den estländska licensen även till spelbolag vilka som bedrev verksamhet utanför landets gränser. Eftersom Estland är en stat inom EU-/EES blev licensen ganska snabbt eftertraktad bland spelbolagen, där b.la slopad beskattning av vinster blev möjlig.

Notera: Flera av de spelbolag vilka lyder under den svenska licensen kommer även att kontrolleras av andra licenser. Det hela beror på att spelbolagen förutom den svenska marknaden även bedriver verksamhet inom en rad andra länder.

Vanliga betalningsmetoder hos spel- & betting utan Spelpaus

Spelbolag utan licens erbjuder ett betydligt bredare utbud av betalningsmetoder i jämförelse med de svenska konkurrenterna. I övrigt är det hela positivt, men kan även skapa en del förvirring hos oerfarna spelare, framför allt hos de vilka tidigare ej spelat hos spel- & bettingsidor utan licens.

För att bredda din förståelse för de vanligaste betalmetoderna som erbjuds i samband med spel hos spelsidor utan licens kommer vi att ägna resten av detta kapitel till att diskutera de populäraste. 

Vänligen notera att beroende på den licens som spelbolaget utan svensk licens innehar kan betalmetoderna variera markant.

Betal- och kreditkort

Traditionella betal-/kreditkort har hängt med ända sedan de första spelbolagen introducerades på den svenska marknaden. Även om betalmetoden används mestadels i samband med insättningar, har det på senare år blivit möjligt att genomföra uttag via betal-/kreditkort.

Förutom den breda acceptansen bland online spel- & bettingsidor utan svensk licens är betal-/kreditkort förhållandevis enkla att använda. Genom att knappa in de 16-siffrorna, i kombination med datum och CVC-koden, är det möjligt att inom mindre än en minut komma igång med spelandet.

Det är även viktigt att understryka vikten av att skydda dina kortuppgifter från att exponeras för obehöriga. Ett sätt att minska risken för bedrägerier är att låsa kortet till att kunna användas under tiden som du genomför överföringen till spelbolaget i fråga.

Banköverföringar

I samband med aktiveringen av den svenska licensen är det inte längre möjligt för utländska spelbolag vilka ej regleras av Spelinspektionen att erbjuda banköverföringar. Istället behöver spelarna använda sig av en mellanhand, något som vi nämnde initialt tidigare.

För att du ska kunna använda dig av banköverföringar till och från spel- & bettingsidor utan svensk licens behöver du använda en mellanhand. Några av de vanligaste återspeglas av Trustly, Zimpler m.fl.

Anledningen till det hela är att svenska banker samarbetar med Spelinspektionen genom att blockera alla försök till insättningar hos spelbolag utan svensk licens. Dock medförde det hela att spelarna kunde få ut sina vinster betydligt snabbare än tidigare!

Ska man vara helt ärlig är det få spelare som saknar möjligheten till direkta överföringar. Faktum är att banköverföringar alltid varit föremål för kritik på grund av den tid som krävdes för att vinsten skulle synas på bankkontot.

E-plånböcker

Så kallade e-plånböcker har hängt med ända sedan de första online-baserade spelbolagen introducerades på marknaden. Även om leverantörerna kommit och gått under åren har flera av aktörerna som varit med från början lyckats hänga med i svängarna.

Några av de mer kända reflekteras av bl.a. Neteller, Skrill och PayPal. Det finurliga med e-plånböcker är att dessa ansvarar för att agera som en mellanman med spelaren respektive spelbolaget på vardera sida.

Genom att använda sig av en e-plånbok slipper spelaren i fråga lämna ut sina finansiella och personliga uppgifter. Det hela kommer i sin tur skydda spelaren från att exponera sina uppgifter för tredje part, samtidigt som din personliga integritet skyddas.

Även om e-plånböcker kommit att förpassas i bakgrunden av andra modernare betaltjänster så som Trustly och Zimpler hänger de fortfarande med i svängarna. Sannolikheten är således stor att du kommer att exponeras för åtminstone en av de nämnda e-plånböckerna när du väljer spelbolag utan svensk licens.

Förbetalda kort

Även om förbetalda kort inte är en ny företeelse har betalningsmetoden kommit att stiga i popularitet i samband med spel hos spelbolag utan licens. För närvarande finns det en mängd olika leverantörer, där b.la. Paysafecard är en av de populäraste.

Ett förbetalt kort skiljer sig åt från traditionella betal-/kreditkort, varken när det kommer till utseendet eller funktionalitet. I och med detta har förbetalda kort kommit att snabbt stiga i popularitet när det kommer till spelbolag utan svensk licens.

På en generell nivå laddas kortet med ett specifikt belopp, varav den sedan kan användas i likhet med ett betal-/kreditkort. Den största fördelen med förbetalda kort är att spelaren endast kan spendera det belopp som finns laddat på kortet.

Flera av de största leverantörerna på marknaden erbjuder förbetalda kort där bl.a. giganterna VISA och MasterCard återfinns. Föregående innebär att de flesta spelbolag utan svensk licens accepterar användningen av så kallade förbetalda kort.

Trustly

När det kommer till Trustly har betalmetoden kommit att revolutionera både den svenska och den internationella spelbranschen. Faktum är att betaltjänsten återspeglas som ett av de populäraste för närvarande.

Anledningen till det hela är de snabba överföringarna, framför allt när det kommer till begäran av uttag. På en generell nivå kan du ha dina pengar insatta på bankkonton inom mindre än 15-minuter!

Hemligheten bakom det hela återspeglas av ett nära samarbete som Trustly har med Sveriges största banker. Detta möjliggörs av de exceptionellt snabba överföringar vilka starkt bidragit till tjänstens popularitet. 

Det ska dock nämnas att i skrivande stund diskuteras det på regeringsnivå huruvida Trustly ska fortsätta samarbeta med spelbolag utan svensk licens. Det hela innebär att Trustly i framtiden kan endast komma att erbjudas via spelbolag vilka kontrolleras av Spelinspektionen.

Zimpler

Förutom Trustly återspeglas Zimpler som en annan populär betalningsmetod som kommit att ta marknaden med storm! I likhet med Trustly erbjuder Zimpler möjligheten till snabba och pålitliga överföringar.

Den största skillnaden i jämförelse med Trustly och andra konkurrenter härleds till antalet betalningsalternativ i samband med överföringar. Som spelare har du möjligheten att använda sig av både betal-/kreditkort, Swish, banköverföringar m.fl.

I och med ovanstående har Zimpler kommit att positionera sig som en av de populäraste betalningsmetoderna när det kommer till spel hos bettingsidor utan svensk licens. En intressant anekdot är att Zimpler inledningsvis erbjöd möjligheten till spel mot faktura.

Dock har man sedan flera år tagit bort denna möjligt efter påtryckningar från flera styrande organ. Nyligen bestämde Zimpler att man inte kommer att förlänga sina avtal med spelbolag utan licens. Just därför kommer Zimpler i framtiden endast finnas hos spelbolag med svensk licens!

Kryptovalutor

På senare år har fler och fler spel- & bettingsidor utan svensk licens börjat erbjuda möjligheten att spela med kryptovalutor. Även om utbudet av spelbolag som erbjuder möjligheten att använda kryptovalutor ökar är antalet kryptovalutor som kan använda för närvarande begränsad.

I de flesta fall kommer du att behöva förhålla dig till Bitcoin (BTC) och Ethereum (Ether). Dessa har inte valts av en slump, utan p.g.a. att de återspeglas idag som de största på marknaden sett till värde och handelsvolym.

En annan intressant aspekt att nämna vid spel med kryptovalutor via spel- & bettingsidor utan svensk licens är avsaknaden av registrering. Faktum är att vid spel hos ”kryptocasinon” slipper man att bemöda sig med registrering av spelkonto.

Den största fördelen är dock när det kommer till användning av kryptovalutor vid spel hos spelsidor utan svensk licens är de snabba överföringar. Faktum är att både insättningar och uttag genomförs inom mindre än en sekund!

Vilken betalmetod är bäst?

Vid det här laget är du medveten om att det existerar en rad olika betalningsmetoder vid spel hos spel- & bettingsidor vilka ej regleras av Spelinspektionen. Vilken av dessa du väljer beror framför allt på dina personliga preferenser.

Om du väljer att lyssna på våra råd anser vi att den betalmetoden som uppfyller allt som man behöver och lite därtill återspeglas av Trustly. Faktum är att vi rekommenderar denna betalningsmetod till alla våra läsare.

En intressant aspekt inom sammanhanget är att Trustly kan användas både vid spel hos spel- & bettingsidor vilka regleras av Spelinspektionen, men även via spelbolag utan svensk licens. Vidare signeras alla överföringar med BankID, något som erbjuder högre säkerhet än andra betalmetoder.

Kom ihåg även att flera betalmetoder som diskuterats i detta kapitel kan komma att debiteras avgifter i samband med överföringar. Vi rekommenderar dock att alltid läsa det finstilta innan du väljer att använda dig av den valda betalmetoden.

Hur funkar spelbolag utan Spelpaus?

Vi har tidigare nämnt Spelpaus i guiden, men kommer härnäst att redogöra för hur tjänsten fungerar. Det hela är i själva verket en så kallad ”självavstängningsregister” som alla spelbolag med svensk licens måste vara anslutna till.

Via Spelpaus är det möjligt att på egen hand stänga av sig från spel om pengar via alla de spelbolag vilka kontrolleras av Spelinspektionen via ett knapptryck! Avstängningen kommer även att gälla för lokala spelombud m.fl.

I skrivande stund är det möjligt att stänga av sig under 1-, 3-, 6- och 12-månader. När det kommer till avstängningsperioderna 1-, 3- och 6-månader kommer avstängningen att inaktiveras automatiskt när perioden löpt ut.

För det sistnämnda alternativet i form av 12-månader behöver man dock logga in på Spelpaus och sedan inaktivera avstängningen på egen hand. Det hela kan dock endast uppnås när tiden för avstängningen löper ut.

Om man istället väljer att förbise det hela kommer avstängningen att fortsätta att gälla fram till att man loggar in via självavstängningsregistret och inaktivera det hela.

Bonusar på spel- & bettingsidor utan svensk licens

När det kommer till bonusar hos spelsidorna utan svensk licens kommer man i regel att hitta något som går i linje med dina preferenser – oavsett vilka krav du har på det hela. Bonusarna har ofta utformats med målet att locka över dig till den valda spelsidan.

Just därför tendrar en bonus hos spelsidor utan svensk licens att reflekteras av höga summor, i kombination med andra incitament vilka ämnar förstärka dess attraktionskraft. Som jämförelse får spelutbud med svensk licens endast en bonus per spelsida.

Det hela erbjuds via en välkomstbonus (mer om det senare), något som innebär att endast nya spelare kan ta del av erbjudandet. För att du ska få en helhetsförståelse kring vilka bonusar erbjuds vid spel hos spel- & bettingsidor utan svensk licens kommer vi härnäst att diskutera ämnet i detalj!

Välkomstbonus

När det kommer till en välkomstbonus återspeglas det vanligtvis som det vanligaste incitamentet för att locka över nya spelare. Bonusen i fråga kan även kombineras med andra bonuserbjudanden, där bl.a. gratissnurr på utvalda spelautomater är vanligt.

När det kommer till storleken på en välkomstbonus varierar det hela beroende på spelbolaget i fråga. Dock är det mer regel än undantag att summorna återspeglas av ganska höga summor för att uppfattas som tillräckligt konkurrenskraftiga.

Exempel: Spelbolaget X erbjuder en insättningsbonus på 100% upp till 2 000 kr inklusive 100 gratissnurr på utvalda spelautomater. För att erhålla bonusen behöver du sätta in minst 100 kr, där du erhåller 100 kr som bonus. Samtidigt måste du även omsätta din bonus 35x innan du kan begära uttag. 

Det ska nämnas att omsättningskrav är mer regel än undantag när det kommer till välkomstbonus, men även andra typer av bonusar. Omsättningskravet är i själva verket en försäkring mot att spelaren plockar ut bonuspengarna så fort hen krediteras summan.

Matchningsbonus

En matchningsbonus återspeglas av en maximal nivå som ”matchar” det belopp som du väljer att sätta in. Storleken på den maximala summan som ett spelbolag utan svensk licens erbjuder varierar kraftigt.

Medan vissa spelbolag förhåller sig till några hundralappar kan vissa spelbolag erbjuda matchningsbonusar vilka överstiger flera tusen. Just därför behöver man kontrollera först vilka typer av bonusar ett spel utan svensk licens ger erbjuder innan man väljer att registrera sig.

Exempel: Du har fått ett erbjudande om en matchningsbonus på 100% för alla insättningar upp till 5 000 kr. Om du väljer att sätta in 2 000 kr kommer din insättning att ”matchas” där du erhåller ytterligare 2 000 kr att spela för. 

Vänligen uppmärksamma det faktum att en matchningsbonus kan komma att fördelas under flera insättningar. Det hela innebär att du inte kan tilldelas hela bonusen i samband med den första insättningen!

Cashbackbonus

En cashbackbonus som fritt översatt innebär att man ”får pengar tillbaka” baseras i de flesta fall på en procentandel av din satsning. Vidare tenderar bonusen att endast gälla för utvalda spel, där även krav på minimala satsning tenderar att vara vanligt förekommande.

Exempel: Du har registrerat dig hos spelbolaget X som för närvarande erbjuder en cashbackbonus i form av 10% för alla spel i Champions League (fotboll). Det hela innebär att om du satsar 1000 kr på Champions League kommer du vid förlust att få tillbaka 100 kr av din satsning.

Som du förstår baserat på ovanstående är en cashbackbonus särskilt lukrativ för spelare som satsar stora summor. Samtidigt kan även det hela under tiden komma att resultera i ansenliga belopp även vid spel med mindre summor.

Storleken hos cashbackbonus är något som spelbolaget utan svensk licens bestämmer uteslutande över. Just därför tenderar det hela att variera kraftigt beroende på vilket spelbolag du väljer att registrera dig hos!

Eventbonus

En annan populär bonusform reflekteras av en så kallad ”eventbonus”. Det hela tenderar att erbjudas i samband med stora event, där b.la melodifestivalen, boxningsgalor, Eurovision, m.fl. ingår.

Vidare behöver man även komma ihåg att bonusen endast kan nyttjas för det valda eventet i fråga. Just därför gäller bonusen endast under en kort period, något som innebär att man i många fall behöver använda sig av bonusen redan samma dag som den tilldelas.

Exempel: Eurovision närmar sig där flera spelbolag utan svensk licens valt att erbjuda en eventbonus på 500 kr. Det hela kan endast nyttjas 24-timmar innan starten av Eurovision, samtidigt som man måste sätta in minst 500 kr för att kvalificera sig för det hela.

Kom ihåg att i de flesta fall kommer bonusen att makuleras efter att villkoren gällande eventet löpt ut. Det hela gäller även om du tilldelats bonusen i fråga, men missat att använda den aktivt till att placera satsningar för det valda eventet.

Veckobonus

En veckobonus kan komma att erbjudas en eller flera gånger per vecka. I de flesta fall kommer en veckobonus att kunna begäras under den dag som den avser. Missar man det hela kommer man att behöva vänta till nästa vecka för att återigen kunna begära bonus.

Exempel: Du spelar hos ett spelbolag som ej kontrolleras av Spelinspektionen som för närvarande erbjuder en veckobonus på 500 kr. Det hela gäller endast under fredagen, något som innebär att bonusen måste användas under samma dag. 

Skulle man dock krediteras en veckobonus under den valda dagen, men missar att använda dig av den kommer den vanligtvis att makuleras. Man får heller inte glömma att veckobonusen tenderar att omfattas av höga omsättningskrav.

Det hela är ett sätt för spelbolaget att säkerställa det faktum att man faktiskt använder sig av veckobonusen till att placera stiger, istället för att begära ut pengarna direkt. Sist men inte minst är det förhållandevis vanligt att spelbolag erbjuder denna bonus under flera dagar av veckan.

Lojalitetsbonus

En lojalitetsbonus, som även tenderar att benämnas som en VIP-bonus, är något som endast utvalda spelare får ta del av. Det hela är ett sätt att belöna de mest lojala spelarna, något som även innebär att storleken på bonusarna ofta tenderar att vara hög.

Exempel: Du har spelat hos spelbolaget X under flera månader där du även vunnit men även förlorat ansenliga summor. För att belöna dig för din lojalitet har spelbolaget krediterat ditt konto 10 000 kr utan krav på omsättning. Du kan således välja att ta ut pengarna eller använda dem vid framtida satsningar.

Som redan nämnts är en lojalitetsbonus reserverad endast till de spelare som uppvisat en lojalitet gentemot det valda spelbolaget. Det ska även nämnas att en lojalitetsbonus tenderar att vara personligt utformad.

Just därför kommer det hela vanligtvis att skilja sig beroende på din profil. På en generell nivå tenderar dock en lojalitetsbonus att stiga i värde, ju högre summor som du väljer att spela för.

Högtidsbonus

En högtidsbonus erbjuds generellt sett i samband med jul- och nyårsafton, påsk, midsommar, nationaldagen m.fl. Storleken på en högtidsbonus varierar även kraftigt beroende på spelbolaget i fråga.

Exempel: Du spelar via spelbolaget Y där du tilldelats en julbonus på 1000 kr. Det hela kräver dock en minsta insättning på 1000 kr för att krediteras till ditt spelkonto. Samtidigt måste du omsätta bonusen minst 35x innan du kan begära uttag.

I likhet med en eventbonus återspeglas en högtidsbonus av en kort giltighetstid. Vanligtvis kan det hela nyttjas under några dagar fram till själva högtiden. Missar man att använda bonusen kommer den tilldelade summan att i regel makuleras.

Vi rekommenderar dig även att läsa de villkor vilka är associerade med en högtidsbonus innan du väljer att nyttja erbjudandet.

Vanliga för- och nackdelar med spel- & bettingbolag utan svensk licens

För att vi ska förbli objektiva i vår diskussion behöver vi redogöra för de vanligaste för- och nackdelar vilka härleds till spelbolag utan licens. Därefter är det upp till dig att avgöra huruvida det hela går i linje med dina preferenser.

Fördelar

 • Du får möjligheten att ta del av betydligt fler bonuserbjudanden och återkommande kampanjer.
 • Du kommer att exponeras för ett högre spelutbud med betydligt fler intressanta titlar.
 • Du kommer att kunna spela, trots att du har en aktiv avstängning hos Spelpaus.
 • Du kan komma att erbjudas möjligheten till att gå med i spelbolagets lojalitetsklubb.
 • Du får spela på det sättet du önskar utan att ständigt behöva rätta dig efter olika regler.

Nackdelar

 • Du kommer att ha betydligt svårare att driva igenom potentiella tvister med spelbolaget.
 • Du kommer i regel att behöva ta dig igenom en jobbig KYC-process i samband med ditt första uttag.
 • Du får svårare att kontrollera ditt spelande i och med avsaknaden av Spelpaus.
 • Du kan endast stänga av dig från spel om pengar via ett spelbolag i taget.
 • Du kan i vissa fall komma att debiteras en avgift vid begäran av uttag.

Är vinster från spel- & betting utan licens befriade från beskattning?

Det hela står och faller med huruvida spelbolaget har åtminstone en licens från EU-/EES. Vidare gäller föregående även om spelbolaget förutom en EU-/EES-licens även lyder under andra jurisdiktioner.

Med andra ord slipper man undan beskattning av vinster hos ett spelbolag utan licens i Sverige om vederbörande beviljats en licens från EU-/EES. Spelar man å andra sidan hos ett spelbolag som regleras av Curaçao, men som saknar en licens från EU-/EES kommer du att behöva skatta för alla vinster.

Enligt Skatteverket omfattas alla de vinsterna hos ett spelbolag utan en EU-/EES-licens av 30% beskattning. Det hela innebär med andra ord att nästan en tredjedel av vinsten kommer att tillfalla farbror staten!

För att du ska kunna räkna ut hur mycket du vunnit behöver du även göra dig införstådd med hur mycket som vunnit/förlorat. Har du placerat satsningar via flera spelbolag utan svensk licens behöver du summera de totala vinsterna/förlusterna.

För att göra dig införstådd med vad som gäller kommer vi härnäst att redogöra för en vanlig situation när det kommer till beräkningar av vinster/förluster

Du spelar på två spelsidor utan svensk licens

Vid spelsida A väljer du att sätta in 2 000 kr. Du placerar några mindre väl genomtänkta satsningar, varav du ganska snart har ett saldo med 0 kr. Således har du gjort en förlust som återspeglas av 2 000 kr.

Via spelsida B väljer du att sätta in 1 000 kr, där du istället lyckas pricka in dina satsningar, något som resulterat i en vinst på 5 000 kr. Det hela innebär att saldot hos spelsida 2 återspeglas av totalt 6 000 kr.

För att summera det hela har du genererat en förlust på 2000 kr och en vinst på 5000 kr. Den totala vinsten kommer således att återspeglas av totalt 3000 kr. Detta är även den summa som du behöver ta upp i deklarationen.

Vänligen notera att ovanstående gäller endast om du spelar via spelsidor utan åtminstone en EU-/EES-licens. Spelar du istället via spelsidor utan svensk licens vilka åtminstone har en EU-/EES-licens behöver du varken betala skatt för dina vinster eller ta upp det hela i deklarationen.

Frågor och svar kring spel- & betting utan svensk licens

Bryter man mot den svenska lagen vid spel hos spelbolag utan licens?

För närvarande existerar det inga lagar vilka skulle förbjuda svenska spelare att registrera sig och sätta in pengar att spela med när det kommer till spelbolag vilka ej kontrolleras av Spelinspektionen.

Är det möjligt att spela trots en aktiv avstängning via Spelpaus?

Spelpaus är en tjänst som endast får erbjudas av spelbolag med svensk licens. Just därför är det möjligt att registrera sig och sätta in pengar att spela med via spelbolag utan den svenska licensen.

Vilka är de bästa spelbolagen utan svensk licens för närvarande?

Vi har tidigare i denna guide listat ett antal spelbolag utan svensk licens vilka vi anser vara det bästa som marknaden har att erbjuda för närvarande. Oberoende av vilken av dessa som du väljer kommer du inte att välja fel!

Vilka är de huvudsakliga fördelarna med utländska bettingsidor utan licens?

Den största fördelen med att välja utländska spelbolag är möjligheten att satsa på det sätt du önskar. Just därför kan du se fram emot en betydligt mer fartfylld och adrenalinfyllt spelupplevelse. 

Vilka är de huvudsakliga nackdelarna med spelbolag utan licens?

De största nackdelarna när det kommer till spelbolag utan licens är det begränsade konsumentskyddet och beskattningen. Vänligen notera att du endast blir skyldig att betala skatt för dina vinster om spelbolaget saknar åtminstone en spellicens från EU-/EES.

Hur kontrollerar jag om ett spelbolag har en aktiv svensk licens?

Varje spelbolag som beviljats den svenska licensen måste lista det licensnummer som tilldelats. Denna kan i sin tur valideras via Spelinspektionens webbplats för att säkerställa att licensen fortfarande gäller.

Slutsats om spel- & bettingsidor utan svensk licens

När det kommer till spelbolag som bedriver sin verksamhet utan svensk licens skiljer sig det hela en del från de spelsidor vilka kontrolleras av Spelinspektionen. Några av de största fördelarna med att spela via spelsidor utan svensk licens är högre bonusar, återkommande kampanjer och mindre begränsningar.

Samtidigt kan du även välja att spela via spelsidor utan svensk licens även om du för närvarande har en aktiv avstängning via Spelpaus. Väljer du även ett spelbolag som har åtminstone en licens från EU-/EES kommer du att slippa betala skatt för vinsten.

Samtidigt ställs det betydligt högre krav på disciplin, framför allt när det kommer till att kontrollera dina förluster. Det hela innebär således att du har ett betydligt sämre skydd mot att utveckla ett skadligt spelbeteende.

Det ska även nämnas att vid spel hos spelsidor utan svensk licens kommer du att ha ett betydligt sämre konsumentskydd. Detta innebär att i samband med potentiella tvister med spelbolag kommer du att ha svårare att driva igenom din sak.

Sist men inte minst vill vi understryka att alla de spelsidor utan den svenska licensen som rekommenderas i denna guide har genomgått en grundlig och ingående granskning. 

Just därför kan du vara säker på att oberoende av vilka spelbolag du väljer som rekommenderas via vår webbplats kommer du att avnjuta en säker och trygg spelupplevelse.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.