Top 5 fördelar med simning

Foto: marbus_79/Pixabay
Posted 2021-04-06 in Leva & Bo, Sport

Varför ta upp simning? Simning är en mycket mångsidig sport som passar både folk som söker efter en tuff träningsform, samt folk som lidit av skador och vill kunna röra på sig för att hålla sig hälsosamma. Här är en lista av 5 fördelar till varför just du borde inkludera simning i din vardagsmotion.

 

1. Säker form av träning

Då kroppen ligger under vatten så anstänger rörelserna kroppen mindre. Därför är siming en mycket bra träning för personer som lidit at skador, eller inte kan utföra andra typers motion. Simning är också bra för kvinnor som är gravida, men som fortfarande vill motionera för sin hälsa. Samtidigt som simning är en säker form av träning är det också effektivt och förbättrar ens kondition, och hjälper med att uppehålla muskelmassa. En träning för hela kroppen.

2. Budgetvänligt

Simning är också en sport som inte måste kosta mycket. Allt du behöver är badkläder och vatten, t.ex. lokala hav eller sjöar. Simhallarna är inte heller dyra. Extra simutrustning som simglasögon och badmössor är också budgetvänliga. På nätet kan man hitta flera varianter av badkläder och simutrustning, till exempel på Watery.se.

3. Bränner flera kalorier

Beroende på vilken simstil du är van med, eller föredrar att använda, så kan du bränna allt från 60-150 kalorier per 10 minuter. Som jämförelse så bränner man ca 100 kalorier per 10min då man springer. Detta gör simning till en perfekt träningsmetod då man vill hålla sig vid en hälsosam vikt, eller känna sig upplivad av en tuff träningspass.

4. Hjälper med stress

Simning är ett perfekt sätt att glömma bort resten av världen. Undersökningar har bevisat att motion hjälper mot stress, så det kommer inte som en överraskning att simning också hjälper med att koppla av. Ifall du simmar utomhus har du extra fördelen av att njuta av naturen och frisk luft, vilket ytterligare hjälper med att koppla av en stressfylld dag.

5. Förebygger flexibilitet

Simning förebygeer din flexibilitet genom att förlänga dina muskler. Då du simmar är kroppen rak, så du förlänger dina muskler hela tiden, samtidigt som du sträcker dina leder. Detta förebygger kroppen allmänna hälsa.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.