Lokalproducerad musik på Närke kulturbryggeri


Posted 2016-11-15 in Musik

Musikscenen i Örebro frodas och det känns som att det föds nya intressanta band varje vecka. Ett av dessa är albumaktuella Roanokeans som spelar på Närke kulturbryggeri den 18 november. Vi ringde upp bandmedlemmen Dan Toresson för att få veta mer.

 

Vad kan du berätta om Roanokeans?

– Jag, David Kristersson och Mattias Bergstedt har spelat ihop länge i Winchester Widowmakers där vi spelat folkrock men vi har känt mer och mer att vi skulle vilja spela något mer avskalat. Vi har spelat in en skiva, Up north, som släpps i december och soundet på den är mer avskalat och akustiskt och det har varit en kul utmaning att skriva låtar för ett sådant sound, berättar Dan.

 

Varför valde ni Närke kulturbryggeri att spela på?

– Jag har inte varit där själv än, men David kollade runt efter trevliga lokaler och fick kontakt med Närke kulturbryggeri. Vi tycker att det passar bra med lokalproducerad öl och vår lokalproducerade musik.

 

I samband med konserten släpper de singeln That song som en försmak på skivan som släpps i december.

– Det har tagit ett halvår ungefär att göra skivan. Vi är i en ålder med familj, jobb och annat där vi inte kan ta en hel vecka och stänga in oss i studion, därför har det tagit lite längre tid än väntat. Men det är en passande vinterskiva nu när vi går in i en mörkare årstid. Texterna handlar mycket om glädje, sorg och livet i stort vilket passar bra under vintern.

 

Vad kan man förvänta sig av kvällen på Närke kulturbryggeri, förutom god, lokalproducerad öl?

– Man kan förvänta sig härlig stämsång och fina akustiska arrangemang. Och så en skön stämning.

 

Dörrarna öppnas på Närke kulturbryggeri klockan 19 och biljetter kan köpas via Tickster. Eventuella överblivna biljetter säljs i dörren.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.