Bästa plugget i stan

Text: Rebecca Unnerud
Posted 2018-09-03 in Leva & Bo

Student och trött på universitetets omgivningar? Om du som vi hellre vill njuta av mysiga platser än att häcka på universitetet hela dagarna får du här tio tips på ställen som maximerar din pluggupplevelse.

 

Bullvivan
Restalundsvägen 2

På öster i närheten av universitetet finner du detta konditori som serverar soppa med tårtbuffé och tillbehör. Om du inte är sugen på tårtor går det självklart att köpa andra saker som fikabröd, lättare maträtter och smörgåsar också.

 

Congrego
Fenixhuset, Drottninggatan 2, ingång Södra Strandgatan
Congrego är ett form av Campus mitt i stan där du kan plugga med utsikt över Svartån. Du kommer in med ditt universitetskort och det finns ett pentry där du kan värma din mat. Smidigare och mysigare än Universitetet och den perfekta platsen för grupparbeten.

 

Espresso house
Drottninggatan 25

Stor men ändå mysig lokal med sköna soffor. Det verkar vara en plats som många studenter uppskattar för här hittar du likasinnade som stressade smattrar på tangenterna medan de häver i sig kaffe. Extra plus för att det finns en hel del ekologiskt fika och te.

 

Fröken Brogrens på Väster.

Fröken Brogrens Veranda
Jakobsgatan 26

Ett av Örebros mest charmiga caféer som varje vardag erbjuder nybakat matbröd, bullar, kakor, frukost/lunchmackor och sallader. En otroligt mysig och lugn miljö där det utan problem går att slå ihjäl några timmars pluggande.

 

Hälls
Engelbrektsgatan 12

Centrala Hälls har en mysig innegård vid Stallbacken och ett stort utbud av mat och fika där det finns något för alla. Dessutom bra priser och bra wifi, vad mer kan en student begära?

 

Lilys Burger
Stortorget 7

Det är en härlig känsla att för en stund tro att du befinner dig i en amerikansk film/serie när kurslitteraturen äter upp dig. Det är inte bara den lekfulla 60-tals diner-miljön som skriker USA utan även menyn som bjuder på vackra och stora burgare i alla smaker. Annat gott är disco fries som består av pommes toppade med bacon, cheddar, pico de gallo, stekta champinjoner och stekta jalapeños.

 

Mocca Deli
Stortorget 7

Stans nytillskott erbjuder en väldigt vacker och personlig miljö som sticker ut från alla kedjor. Menyn är bred och består av såväl matiga hälsotallrikar och sallader som flatbread-pizzor. Det kan bli ditt nya vardagsrum med sina generösa öppettider (stänger 22 måndag-torsdag och 01 fredag-lördag).

 

Reiduns
Järntorgsgatan 9

Gott, hembakat fika till låga priser på detta hemtrevliga café som känns som caféer gjorde ”förr i tiden”. Vardagsrumskänslan gör att du tror att du befinner dig hemma och du kan känna dig totalt avslappnad.

 

Stadsparken
Floragatan 1

Innan vintern är här är det enda vettiga att njuta av hösten och vara ute så mycket. Denna park, som har listats som Sveriges vackraste, är den perfekta platsen för att sola, äta glass… och plugga. Ta en rundtur i Wadköping, titta in alla trädgårdar eller lek runt i den stora lekparken emellanåt.

 

Svampen
Dalbygatan 4

Vad kan passa bättre än att sitta och se över hela staden medan du pluggar och äter från lunchbuffén eller fikar. Om du behöver inspiration kan du ta ett varv runt och njuta av utsikten innan du fortsätter. Intill Svampen har du även Hamburgerbruket och Bella Italia.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.