Rivertown blues på Bio Roxy

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2018-12-14 in Musik

Rivertown blues på Bio Roxy

Bandet bildades 2013. Plattan ”My Roar Still Shakes The Ground” släpptes i oktober i år. Den 21 december spelar Rivertown Blues på Bio Roxy.

 

– Vi hade flera namn innan vi hittade namnet Rivertown Blues. Vid våra två första spelningar kallade vi oss för Sugartown Blues, berättar Anna Grundström när vi träffas för att prata om bandet och vad som händer.

Idag består bandet av Anna Grundström sång och piano, Philip Goldstrand gitarr, Gabriel Rådström bas och Michelle Aldén trummor.

– Michelle är helt ny och det är inte hon som spelar trummor på den platta som vi släppte i oktober. Men planen är att släppa en ny platta redan nästa år och då finns hon med.

 

Plattan ”My Roar Still Shakes The Ground” innehåller tio låtar skrivna av Anna och Philip och detta är bandets tredje platta.

– Och så har vi gjort en julsingel. Allt finns på Spotify om man vill lyssna.

 

Egentligen kommer de från helt olika musikaliska bakgrunder, men det är i bluesmusiken som de förenats.

–Jag har min från afromusiken och Philip från rock, hårdrock och punk, men vi har alla en kärlek för Woodstock 69´ och 70-talet.

 

I Rivertown blues musik går det därför att höra spår av både bluesrock á la Janis och Jimi, men även country och folkrock.

– I början spelade vi en hel del covers, men sedan 2014 är det enbart eget material.

Nyligen medverkade bandet i Musikhjälpen med en spelning på O´Learys den 15 december.

– Sedan kommer vi att spela på Bio Roxy den 21 december. Det är en kortfilmsfestival där vi deltar med en musikvideo till vår nya platta. Det kommer att bli en akustisk och lite avskalad konsert. Vi kommer att stå mellan första bänkraden och ridån och spela.

 

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.