Wellnessbyme – Med hjärta för friskvård

Text & Bild: Ulf Hjelting
Posted 5 månader sedan in Näringsliv

Wellnessbyme
Casinotopp banner

Hon har ett förflutet som säljare inom storhushåll med inriktning mot restauranger, men i maj förra året tog Karin Lindblom steget att bli egen företagare inom friskvård.

 

Idag driver hon företaget Wellnessbyme.

– Jag ville jobba med något eget och något jag brinner för, säger Karin Lindblom när vi träffas över en kopp kaffe för att prata om hur det är att vara företagare utan anställda.

Basen för Karins verksamhet och henens företag Wellnessbyme är behandlingsrummet på Lannalodge. Steget till att bli egen företagare tog hon redan för fem år sedan när hon utbildade sig till kostrådgivare och personlig tränare (PT). Hon har även arbetat länge som spinninginstruktör och har uppdrag som massör för svenska landslaget i landsvägscykel.

– När jag sedan blev massageterapeut kände jag att jag vågade och jag har en treårsplan. I och med att jag började massera kunde jag bygga en kundstock och nu börjar jag etablera friskvård på företag. Främst handlar det om att jag åker runt på företag och masserar.

Det är flera företag och företagare som idag har insett hur värdefullt det är att ta hand om sin personal. Vissa företag har det som en form av löneförmån, istället för något annat.

 

 

Vad fick dig att ta steget att bli företagare?

– Jag tog ett djup andetag och sökte mod och hade vänner som fick mig att våga. Vill man lyckas, så måste man även våga. Och jag är glad att jag tog steget.

 

Vad är största fördelen?

– Att jag ”styr” när jag vill jobba. Jag har medvetet valt att jobba vissa kvällar och helger och kan på så sätt vara ledig någon annan dag i veckan. Vill jag ha semester så går det att årsplanera arbetstiden. Jag älskar varje dag med alla härliga kunder. Tänk dig själv att flera gånger om dagen få höra… ”tack snälla, nu känner jag mig mycket piggare”. Och så är jag otroligt stolt över att kunna bygga mitt eget varumärke med en bra logga och ett namn som ”andas mig”.

 

Vad är största nackdelen?

– Visst var jag beredd på att få jobba hårt för att lyckas, men jag var inte beredd på att det skulle bli så lite kvar av varje intjänad krona. Som tur är hade jag en stabil grund att stå på som gjorde att jag kunde starta upp företaget utan att ta på mig några skulder.

En sak bestämde dock Karin från allra första början – att inte sköta bokföringen själv.

– Jag sköter faktureringen, men jag är ingen ekonom och lämnar därför alla kvitto till någon som kan det där med redovisning. En sak som jag först nu reflekterat över är den trygghet man har som anställd med semester och sjuklön och liknande. Som företagare gäller det att ha noga koll och att vara strukturerad.

 

Kommer du att expandera verksamheten och anställa?

– Som det känns nu kommer jag inte anställa någon och det för att jag inte vill vara beroende av någon annan utan kunna själv jobba på ett sätt som passar mig, men man ska aldrig säga aldrig.

 

Kan du tänka dig att gå tillbaka och bli anställd?

– Jag har inga sådana planer alls. Jag är på god väg att leva det liv jag alltid drömt om, men det krävs dock ett fortsatt hårt jobb såklart.

 

Var är du om fem år med Wellnessbyme?

– Då jobbar jag med hälsoföreläsningar, kostcoaching och massage. Jag brinner verkligen för att putta människor i rätt riktning både vad gäller kost och träning. Vi prioriterar inte alls vår hälsa, kan jag påverka någon i rätt riktigt att vara lite mer rädd om sig själv, blir jag överlycklig.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.