Byggmaterialhandeln fortsätter att visa tillväxt


Posted 2017-07-29 in Näringsliv, Uncategorized

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar på en fortsatt tillväxt. Mätt i löpande priser ökade tillväxten med 3,2 procent i juni mor föregående år.

Sommarmånaderna är en av de viktigaste försäljningsperioderna för byggmaterialhandeln då många får tid till att bygga om eller renovera huset, sommarstugan eller lägenheten. Efter majmånads positiva utveckling fortsatte byggmaterialhandeln att växa även under juni, vilket är ett styrkebesked jämfört med föregående år. Försäljningen ökade i juni med 3,2 procent jämfört med föregående år. Försäljningsutvecklingen under perioden januari till juni 2017 landade på 4,6 procent.

– Hela 2000-talet har försäljningsmässigt varit en fantastisk fin resa för byggmaterialhandeln. Det är mycket sällan vi redovisar minussiffror trots oroligheter i vår omvärld eller sänkta ROT-avdrag och amorteringskrav, säger Ulf S. Gustavsson, vd för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

– En ökning med 3,2 procent är bra och vi kan nu göra ett bokslut för första halvåret med en fin tillväxt på 4,6 procent. Det är inte många branscher inom handeln som matchar de siffrorna.

– Under sommaren ökar generellt sett konsumentförsäljningen, men vi ser fortfarande de största ökningarna bland proffsen, avslutar Ulf S. Gustavsson.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.