Örebrolunchen: Lily’s Burger

Text och Foto: Thomas Helsing
Posted 4 veckor sedan in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Nollnitton online banner

Det tog tid. Från det att de första rapporterna kom om att Joel Kinnaman synts på stadens gator för att reka lokal till sin restaurang, till att den faktiskt öppnade på Stortorget i mitten av juni, hann det gå nästan precis två år. Klart att nyfikenheten varit stor och därför kunde vi inte låta bli att testa lunchen redan dagen efter premiären.

 

Lily’s Burgers luncherbjudande är lite speciellt. Vid kassan beställer man en grundburgare – antingen en vanlig ostburgare, falafel eller halloumi. I priset på 105 kronor får man välja på lökringar eller pommes som sideorder och vill man ha en dricka tillkommer 25 kronor för det. När burgaren sedan är klar får man fylla den med de toppingval man själv vill. Schysst!

Jag lade på bacon, gul lök (rå), marinerade champinjoner (suveränt goda), tomat, picklad rödlök och lite dressing. Det gör mig visserligen medskyldig till smakupplevelsen men trots det är det här den godaste burgare jag ätit i den här stan på ganska länge. Osten är härligt smakrik med lagom sälta och själva köttpucken är saftig med utmärkt kryddning. Pricken över i:et för just min burgare är dock de där champinjonerna jag valde.

 

 

Däremot är stripsen rätt trista och kan bäst beskrivas som bättre friterade snabbmatskedjestrips, vilket förtar lite av matglädjen. Här bör man utveckla något bättre. Men som helhet är dock själva hamburgaren värd ett besök – håller Lily’s burger den här nivån även när premiärhetsen har lagt sig så höjer de ribban något för hamburgare i stan. Ett litet utropstecken dock för att 130 kronor för burgare och dricka är i dyraste laget lunchtid. Jag lär komma tillbaka igen, dock kanske inte så ofta som jag skulle vilja.

(Visited 231 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.