Emma Welander från Örebro söker kärleken i Bachelor Sverige 2021

Text & foto: Ulf Hjelting
Posted 2021-09-03 in Kultur, Nöje, Örebro län

Emma Welander

Hon är uppväxt i Bettorp i Örebro och studerar nu till en master i ekonomi vid Örebro universitet. I skrivande stund har det släppts 18 av totalt 60 avsnitt av årets upplaga av Bachelor Sverige där Emma Welander är en av tjejerna.

 

Hon beskriver sig själv som ordentlig på ytan men att det finns ett äventyrligt inre som vill fram. Skenet bedrar, påpekar hon.

– Att jag sökte var mest en slump och det var min kompis Vilma som gjorde ansökan efter ett vi tittat på Nyhetsmorgon på TV4 och då sett deltagarna Simon Lindström och Sebastian Martinsson. Vilma tyckte att Simon var en kille i min stil och jag skrattade mest åt tanken på att delta, men visst var det en kul grej – en möjlighet – att få delta, berättar Emma Welander.

Förra årets säsong av Bachelor Sverige ställdes in. Årets upplaga spelades in i en lyxvilla på den grekiska ön Rhodos.

– Visst hade det varit kul med någon exotisk plats, typ Västindien, men jag klagar inte. Två månader med sol och bad, även om vi inte fick lämna området runt huset på grund av pandemin. Men inga mobiler, ingen kontakt med något utifrån – förutom ett samtal hem till föräldrarna och Coronatest var tredje dag. Vi bodde ganska tätt inpå varandra men jag kan säga att jag fått vänner för livet i och med Bachelor Sverige.

Spåren efter äventyret i Grekland är fortfarande påtagliga. Det är en både solbränd och leende Emma som möter mig för vårt samtal. Elefanten i rummet undviks inte och första frågan blir därför: ”Nå, har du hittat kärleken?”

Emma skrattar så hon nästan kiknar och sätter sånär kaffet i vrångstrupen.

– Njaeeaa, asså, jag får ju inte berätta så mycket på grund av det tystnadsavtal vi alla skrivit på. Det får jag inte uttala mig om, ha ha.

Emma är en av 20-talet tjejer som deltagit vid inspelningarna.

– Det var väldigt speciellt att nästan ständigt ha en kamera som filmade bara några decimeter från ansiktet – och det hela tiden. Jag brukar skoja och säga att det inte var jag som var där utan mitt alter ego. Men det här är det mest häftiga och äventyrliga jag varit med om och som gjort att jag växt som person. En givande resa på alla sätt och vis.

 

Skulle du göra om det om du fick vara med i någon mer liknande produktion?

– Absolut! Jag var lite tveksam när produktionsbolaget ringde upp och hade det handlat om att delta i typ ”Ex on the beach” eller liknande så hade jag aldrig deltagit. Det beror som sagt lite på vilket program, men Robinson – absolut! Eller att testa på att få vara programledare. Jag älskar att träffa folk och kan prata med allt från barn till äldre.

Emma har ett förflutet inom danssport och discodans och deltagit både på EM och VM, både i grupp och par. Som bäst blev det en sjundeplacering på VM i grupp.

– Jag har även undervisat lite på Nerikes Dansinstitut. Men nu har jag lagt av helt. Jag är 25 och ingen som dansar det jag gjorde är över 20.

 

Har ni fått sett något provavsnitt av Bachelor Sverige, så det inte blir en chock att se sig själv på tv?

– Ja, vi har fått se lite klipp. Jag tycker det nästan är lite obehagligt att se sig själv och höra sin egen röst, men vi har fått se hur det kommer att se ut.

 

Nu dejtar ni framför en kamera. Kommer du att kunna dejta, så att säga privat, efter detta?

– Ja, efter det här kommer inte någon fråga eller någon upplevelse vid dejting att te sig konstigt, ha ha. Det finns vissa saker jag kommer att ta med mig, helt klart.

 

Framtiden? Du jobbar på bank?

– Ja Swedbank, samtidigt som jag läser en master i ekonomi. Jag har redan en fil. kand. Sedan vore det roligt att flytta till en större stad, typ Stockholm. Jag tror det skulle passa mig och det jag vill göra i framtiden. Jag drömmer stort och har höga krav på mig själv. Men först ska jag göra klart studierna.

 

Du kan se Emma Welander under hösten i Bachelor Sverige på Sjuan, TV4 play samt Cmore.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.