Så njuter du bäst av Örebro i höst


Posted 5 månader sedan in Övrigt

Det finns få saker som slår vårt vackra Örebro i dess höstskrud. Höstens alla vackra färger omger vår stad och dess natur och det är bara en upplevelse i sig att vandra runt i staden och ta del av allt det vackra runt omkring oss.

Även vintern har sina tjusningar, även om kanske inte alla Örebroare håller med om just detta fullt ut. När hösten och vintern är här så innebär det såklart också att våra aktiviteter och intressen skiftar något mot allt vad vi gillar att hitta på under våren och sommaren.

Så, vad finns det då för spännande saker att hitta på i staden i allas våra hjärtan när höst- och vintermörkret slagit till? Här får du våra absolut bästa tips, under inbördes ordning, och som du verkligen inte får missa i och runt Örebro.

1. Ät och drick gott

Örebro erbjuder massor av mysiga caféer och restauranger som alla är väl värda att äta och dricka extra gott på. Allt fler hamburgerrestauranger har poppat upp de senaste åren och som många serverar burgare i världsklass.

Vill man ha aningen nyttigare alternativ så kan man idag även välja riktigt bra vego- och vegetarisk mat, fika och även glass, om man skulle vilja det.

2. Träna på gym

Våren och sommaren är för många en tid att kunna träna utomhus, precis som sig bör, medan hösten och vintern av naturliga skäl kan vara en tid att träna inomhus. Örebro har många bra och trevliga gym att slipa på formen i.

3. Besök länets vackra slott

Vårt vackra län har många fantastiska slott som alla är väl värda ett besök. Centralt i Örebro så hittar du Örebro slott, som alla Örebroare såklart är väl medvetna om. 

Ta även och besök ett av Sverige mest vackert belägna slott precis intill vattnet, Stjernsunds slott i Askersund.

Andra slott och herrgårdar i Närke som du också måste se och uppleva på plats är Esplunda, Boo, Kägleholms slottsruin, Göksholm, Segersjö och Säbylund.

4. Gå på bio

Både höst och vinter är den perfekta tiden att mysa sig ner i Örebros biosalonger och titta på en riktigt bra och spännande film.

5. Spela spel tillsammans med nära och kära

Det finns ingen bättre tid på året än under höst/vinter och att samlas hemma hos familj och vänner och spela något trevligt sällskapsspel.

Utöver sällskapsspel så kan det också vara trevligt att sätta sig i gamingstolen där hemma för att spela spel eller kanske till och med kura upp sig i soffan för att spela på något av alla utländska casinon direkt på mobilen och som numera finns att tillgå.

6. Gå på hockey

Kolla in stadens hockeystolthet, Örebro HK i Behrns Arena. Det finns få saker som slår spänningen som att gå och kolla på en riktigt bra hockeymatch.

ÖHK kämpar fortfarande hårt för att ta sig riktigt långt i slutspelet och för att kunna spela hem klubbens första SM-guld någonsin. Gå och heja fram stadens lag mot storheter som de 13-faldiga svenska mästarna Brynäs, de 10-faldiga svenska mästarna Färjestad och andra klassiska lag.

7. Åk Zipline

Vill du ha en riktigt kittlande skön känsla i magen samtidigt som du även får en rejäl adrenalinkick ihop med en fantastisk vy över vår vackra stad? Ja, då ska du onekligen bege dig till Sörbybackens zipline för en upplevelse utöver det vanliga.

8. Gå och bada

Något som är lika roligt för hela familjen som det även är mysigt för en romantisk dag på tu man hand, är att gå på badhus.

Örebro har inte mindre än fyra trevliga badhus att kunna avnjuta tillsammans med nära och kära nu under hösten och vinterns mörka och kalla månader.

Brickebackens bad (simhall, gym, gruppträningspass, bollhall), Eyrabadet (simhall, gym och bastu), Hagabadet (simhall, bastu, bollhall), Gustavsvik (simbanor, gym, relaxavdelning, simskola) är vad Örebro har att erbjuda.

På flera av anläggningarna så kan man även boka massage och andra spa- och skönhetsbehandlingar. Anläggningarna kan också ha en viss begränsad verksamhet gällande exempelvis bad och bastu på grund av de just nu skenande elpriserna, så om det är ett besök på någon av stadens mysiga badhus som lockar dig/er, kontakta först respektive anläggning för att höra efter hur verksamheten ser ut.

Om du känner dig som en äkta svensk viking och vill passa på att stärka upp kroppen med ett uppiggande utomhusbad i höst, ja då finns det också gott om härliga alternativ att välja och vraka emellan.

Dimbobaden, Ramsjön, Alnängsbadet, Åstabadet, Hästhagens bryggbad, Södra Ånnabodasjön, Solbergabadet, Norsebäcksbadet och Karlslunds tegelbad är alla fantastiska badplatser att besöka för ett härligt höstdopp.

Förutom att du får ett härligt uppfriskande dopp så slipper du garanterat att trängas med andra Örebroare just under denna tid på året.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.