Rådhusets julkalender ställs ut på Länsmuseet


Posted 2017-01-24 in Kultur

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Sugen på att se verken från Rådhusets julkalender på nära håll? Då är det läge att besöka Länsmuseet där originalverken på temat Inspiration visas till och med 9 februari.

 

– Många jag har träffat har sagt att årets kalender är den bästa någonsin, säger Ove Lundkvist, producent för Rådhusets julkalender på Soul NPP.

Rådhusets julkalender firar tio år med temat Inspiration där 48 personer har varit involverade i den konstnärliga processen. 24 konstnärer och 24 barn som parvis är släkt eller har en nära relationen. Barnet har gjort en teckning för konstnären att tolka helt fritt, och det är det verket som har visats på Rådhusets fasad. Nu visas barnens teckningar och originalverken för första gången sida vid sida på Länsmuseet.

– Via en QR-kod kan man också se filmer i sin smartphone där konstnären och barnet pratar med varandra om sina bilder, säger Ove Lundkvist.

Ove är nöjd med det gensvar som årets kalender har fått, både från allmänhet och konstnärer.

– Det har funnits en önskan att få med barn på något sätt i kalendern och därför är många extra positiva till årets tema. Flera av konstnärerna har blivit inspirerade att fortsätta jobba tillsammans med barn i den kreativa processen. De menar att samspelet inför årets kalender har gett deras konstnärskap en ny infallsvinkel. Det är ett smickrande bevis för att årets tema har varit lyckat.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.