Tomma tofflor i hallen


Posted 9 månader sedan in Kultur

Nollnitton online banner

När Lena Poggis man Jean-Marc avled i cancer bearbetade hon det genom att skriva texter om deras äktenskap.

 

Nu, efter 14 år, har hon sammanställt dessa texter till en bok som fått namnet Tomma tofflor i hallen.

– Jag skrev mest de där texterna för att inte bara minnas tiden med cancer, utan mer för att inte glömma att vårt äktenskap hade varit så mycket mer, berättar Lena Poggi när vi träffas för ett samtal strax innan hennes officiella boksläpp på Örebro slott.

Lena Poggi har bland annat arbetat som lärare i svenska vid Alléskolan i Hallsberg och som författare till läromedel för fransmän som vill lära sig svenska. Har man studerat svenska i Frankrike har det med all sannolikhet varit tillsammans med en bok skriven av henne. Hennes tre böcker i svenska säljs även i Schweiz, Belgien, Canada, Afrika, Spanien och Italien.

– När jag träffade Annette (Holm) berättade jag att det fanns några texter i en byrålåda som jag inte visste vad jag skulle göra med. Då frågade hon om hon fick läsa, och det fick hon.

Resultatet av läsningen blev en bok på drygt 230 sidor som fick namnet Tomma tofflor i hallen utgiven av Annettes förlag An1.

 

Hur mycket av texterna var färdiga att bli bok?

– Det var inte alls mycket som behövde korrigeras. Det mesta var redan klart. Lite korrektur och att formatera allt för bok.

 

Boken säljs nu via webbshoppen hos An1 Förlag.

– Jag hoppas på att någon bokhandlare ska ta in några fysiska exemplar också.

 

Någon ny bok på gång?

– Nej, ingen alls. Det får räcka med den här och de läromedelsböcker jag skrivit. Sedan får vi se vad som händer i framtiden. Det mesta jag gör här i livet handlar om språk och bokstäver.

 

Fram till den 18 september har vi en tävling där du har chans att vinna ett exemplar av Lenas bok. Klicka här för att komma till tävlingen.

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.