Klassiska motiv på kroppen


Posted 2017-02-08 in Leva & Bo

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

På Grumpy Tattoo på Skolgatan 44 i Örebro kan man få sig en riktigt klassisk tatuering i en utformning som ofta inte görs längre. Det är tatueraren Grumpy, eller som han egentligen heter, Jean-Charles Laìne, som tagit som sin uppgift att föra traditionen från 1930- och 40-tal vidare.

 

Att visa respekt för både traditionen och den kund som kommer är a och o för Grumpy.

– Jag är väldigt noga med vad jag tatuerar och tar inte kunder som kommer in och vill ha någon spontantatuering, om till exempel en blivande brud inför den stora dagen vill ha någon ”söt” liten sak på fingret eller någon textrad på handen. En tatuering är inte bara för några timmar, den kommer att sitta där den sitter i resten av ditt liv. Ska du tatuera dig så ska du veta vad du vill ha och varför, inte för att du sett på Google att någon kändis har en sådan tatuering, konstaterar Grumpy bestämt.

Han menar att han inte tror att folk riktigt förstår vilket ansvar det är att vara tatuerare, man sätter ett ”märke” på en annan person som sedan blir kvar där för alltid. Grumpy är en man med bestämda åsikter om det han gör, och säger sig själv vara ganska grinig ibland, där av smeknamnet Grumpy. Han är djupt engagerad i sitt yrke.

– Jag är uppvuxen i Paraguay där jag från början gick på konstskola. Det är väldigt vanligt att vara tatuerad där och jag blev intresserad av tatueringen som konstform, och betydelsen bakom motiven, berättar han.

De motiv Grumpy arbetar med är bland annat klassiska flaggskepp, pin up-inspirerade flickor och den klassiska ”speed-skallen”; en dödskalle i motorcykelhjälm med texten “speed”.
För att få en tid hos den engelskspråkige fransmannen är det drop in som gäller.

– Många tatuerare bokar upp sina kalendrar flera månader i förväg, men jag anser att har man valt ett motiv och vet att man verkligen vill ha en tatuering, då ska man inte behöva vänta ett halvår. Kommer man hit och jag har tid, då är det bara att sätta igång, konstaterar Grumpy.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.