Cellopop på East West


Posted 11 månader sedan in Musik

Dire Straits
Imorgon är nu

Hon har stått på scenen tillsammans med svenska artister som Ane Brun och Loreen och varit ute på turné med internationella storheter som Sting och Peter Gabriel. Den 6 maj kommer Linnea Olsson med eget material till East West för en spelning och fick till ett samtal med henne inför konserten.

 

Ane Brun eller Peter Gabriel – vem har varit roligast att spela med?

– Jag får nog säga att det jag gjort med Ane Brun varit mest betydelsefullt. Hon har haft en stor del i min karriär från det att jag fick vara förband åt henne. Men alla samarbeten har varit roliga på olika sätt.

 

Har du något drömsamarbete, någon du gärna skulle vilja spela med?

– Jag har lyssnat på Björk sedan jag var elva år så det vore kul. Björk, eller PJ Harvey.

 

Du släpper två stycken ep:s – ”For show” och ”Not for show”. Den ena kom tidigare i år och den andra släpps i höst. Hur har tankarna gått kring dem?

– När jag började skriva så blev det låtar som skiljde sig åt ganska mycket. Den första blev nästan grunge-aktig, mer jobbigt mörk. Nästa blev mycket ljusare, mer åt pop- och synthhållet. Men cellon är alltid med. Men det har varit roligt att sprida ut arbetet i mindre klickar. Annars gör man klart en skiva och får vänta så länge innan den släpps och då blir jag rastlös. Det gillar jag inte.

 

Du har sagt att den ljusare ep:n är mer ”på låtsas”. På vilket vis då?

– Den första ep:n öste jag mer inifrån. Den andra är mer drömsk. Då var jag inne mer i dagdrömmeri så den är inte lika personligt förankrad. När jag skrev för den tänkte jag att det var skönt att låtsas vara någon annan. Jag lät olika röster komma fram och avpersonifierade mig själv.

 

Låten ”Weekend” handlar om hur du använder alkohol för att locka fram ditt alter ego. Hur är ditt förhållande till alkohol?

– Det är en mörk låt men texten är ganska rolig. Att man super skallen av sig och tror man blir snyggast då. Jag använde väl alkohol som flykt, och det är väl ganska vanligt beteende. Men hela texten är lite ironisk egentligen. Jag sjunger lite mellan tänderna kan man väl säga.

 

Du har också gjort egna videos till låtarna. Var det planerat från början eller har det kommit av någon ekonomisk anledning?

– Jag älskar att rita och jag ville bara testa som ett roligt hobbyprojekt. Jag ville se om det höll måttet. Mitt mål är att det ska bli videor till de första fem låtarna.

 

Du kommer till East West Sushi den 6 maj. Vad kommer vi att få höra från deras intima scen?

– Det blir mycket cello. Jag har med mig ytterligare två som spelar cello så vi blir en trio på scen. Jag kommer att spela både nya och gamla låtar. Det är bra när det blir intimt också. Det är spännande.

 

Blir det även smakprov från den kommande ep:n?

– Nej, det sparar jag till framtiden.

 

Är cellon ett underskattat instrument inom popmusiken?

– Jag tycker att den har varit rätt populär inom popvärlden, jag tycker det är fint att använda cello i popmusik. Det kan aldrig bli för mycket cello.

(Visited 3 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.