The Gift


Posted 2015-09-28 in Nöje

Nollnitton online banner

The Gift
Regi:
Joel Edgerton.
I rollerna: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton, Allison Tolman, Tim Griffin.

(Bio)

Premiär 2 oktober

Karma. En del tror på att när någon gör någon annan orätt så slår det förr eller senare tillbaka på den som gjort det orätta. Eller som en polare till mig brukar säga: De må vara på klättring uppåt nu, men för eller senare faller de och då står jag där och väntar med mitt basebollträ. Det här låter kanske lite drastiskt, men det finns personer som tyvärr tar sig rätt att trampa på andra – i skolan och inte minst i arbetslivet.

Lite av detta har manusförfattaren och regissören Joel Edgerton tagit fasta på i The Gift. Dessutom spelar han rollen som Gordo. Vanligtvis brukar vi se honom som skådespelare och The Gift är hans regidebut i långfilmssammanhang. Handlingen utspelar sig kring Simon (Jason Bateman) och Robyn (Rebecca Hall). De är gifta och lever ett tryggt amerikanskt medelklassliv. Hus, bra jobb, inga barn. En dag snubblar Simon bokstavligen över en gammal klasskamrat från High School – Gordo. De utbyter artighetsfraser, men Gordo vill inte riktigt släppa taget på sin gamle klasskamrat och kommer på besök.

Manus, regi och en roll i filmen, det här är minst ett åtagande för mycket för att slutresultatet ska bli riktigt bra. Joel Edgerton har medgett att han är något av ett kontrollfreak och att han gärna vill full kontroll på allt under en filminspelning. Ska det bli något mer gästspel i registolen gäller det att han släpper taget om skådespeleriet och låter andra sköta den saken.

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.