Fem bästa luncherna i Örebro 2018

Text och Foto: Thomas Helsing
Posted 2018-12-26 in Leva & Bo, Mat & Dryck

Fem bästa luncherna i Örebro

I början av året började vi recensera luncher i Örebro. De senaste åren har lunchutbudet växt både kvalitativt och kvantitativt och med det har naturligtvis priserna höjts. För bara tre-fyra år sedan innebar hundra kronor ett sorts pristak, idag ligger utmaningen för den prismedvetne i att hitta en bra lunch för under hundralappen.

 

Totally Örebro har i år betat av 20 olika luncher och det vi kan konstatera är att den hårda konkurrensen uppenbarligen fört med sig att kvaliteten överlag är hög. Det är bra för oss som lunchar på stan. Vi vet också att omväxling förnöjer så därför vill vi, så här vid årets slutskede, återigen tipsa om de luncher vi tyckte var allra, allra bäst. Oavsett om det handlar om ren smaknjutning eller valuta för pengarna.

Kort sagt, här är 2018 års bästa luncher.

 

 

Tehran
Recenserad i april

Tidigare en av alla hamburgerrestauranger i stan men nu förvandlad till en liten bit av Teheran. Inredningen skiljer sig från allt annat i Örebro och det gör även maten. Rejäla portioner som ingen går hungrig ifrån och fantastiska kryddor och smaker som vi ”husmanskostare” inte är vana vid gör att Tehran levererar en av stans absolut bästa luncher. Vi hoppas restaurangen får den uppmärksamhet den förtjänar.

 

Pub Stallyktan
Recenserad i september

Minnesgoda örebroare minns när Pub Stallyktan var ett givet lunchval. Sedan dess har det passerat ett par ägare utan lunchservering och en och annan har nog saknat det. Nu slår man på stort igen med sin klassiska trerätterslunch – alltid en soppa, en varmrätt baserad på svensk husmanskost och så chokladpudding och grädde som avslutning. Det är vällagat med få ingredienser och massor med kärlek från Annika i köket.

 

Fisk i Hallen
Recenserad i maj

När vi skulle testa lunchen här blev vi varse hur populär restaurangen faktiskt är. Dagens fisk var helt slut (torskwallenbergare) och vi fick istället ersättningen i form av lax, men vi blev inte särskilt ledsna över det. Den alldeles utmärkta vitvinssåsen var densamma och smakerna helt oemotståndliga. Inte konstigt att man vann priset ”Årets restaurang” vid City Örebros branschgala i slutet av mars. Stans bästa (?) fiskrestaurang levererar.

 

Lily’s Burger
Recenserad i juni

Efter rykten och förseningar så kom till sist dagen då hajpade Lily’s Burger kunde öppna på Stortorget. En del undrade misstänksamt om det fanns plats för ytterligare ett hamburgerställe i Örebro medan andra var nyfikna på om delägaren, Joel Kinnaman, skulle dyka upp och vända burgare. Svaren blev att ja, det finns definitivt plats för Lily’s Burger och ja, Joel Kinnaman besökte restaurangen (dock senare än premiären och inte för att vända burgare).

 

Naturens hus
Recenserad i augusti

Om vi bortser från diverse bufféer så tillhör Naturens hus lunch de allra dyraste i stan. Det ställer förstås väldigt höga krav på maten och när vi besökte restaurangen en fullsatt dag i slutet av sommaren kunde vi knappt hitta ett fel. Vällagade rätter av hög klass, rejäla portioner, bra salladsutbud och en miljö som är svårslagen. Men smakar det så kostar det, som det brukar heta.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.