O´Learys – framtidens sportbar

Text & Bild: Ulf Hjelting
Posted 2018-09-02 in Kultur, Mat & Dryck, Nöje

O´Learys driftschef Fredrik Hellström

För tre månader sedan tillträdde han som ny driftschef för O´Learys i Örebro. Vi blev nyfikna på vad Fredrik Hellström tänker hitta på och tog därför ett snack med honom.

 

O´Learys var den första riktiga sportbaren i Örebro och dit alla gick för att äta en bit mat, ta något gott att dricka och för att kolla på sitt favoritlags matcher. Kön in till restaurangen kunde ringla sig lång längs Drottninggatan, det vill säga när stället var som mest populärt.

– Idag vet jag att läget är lite annorlunda. Det är en stenhård konkurrens. Man kanske har kört lite för länge på så kallade säkra kort och tagit gästerna för givet. Så är det inte och det här har medfört att O´Learys rykte dalat och det är det jag ska ändra på, säger Fredrik Hellström när vi träffas en eftermiddag inne på O´Learys för att prata framtid för den smått legendariska sportbaren.

Fredrik har en lång erfarenhet av restaurangbranschen. Allt började i England för mer än 21 år sedan.

– Tanken var att jag skulle bli fotograf, men så blev det inte. Istället blev jag backpacker och reste runt i Europa och då föll det sig att jag blev kvar i England i fyra år och jobbade då i en restaurang. När jag så kom hem till Sverige så var det yrket det naturliga valet. Jag har trivts bra.

Före O´Learys arbetade Fredrik sju år på Bishop’s Arms. Han erkänner också att den nya tjänsten som driftchef är något av en nytändning och efter viss personaländring tas det nu sikte inför hösten.

– Då blir det bland annat fokus på livemusik. På övervåningen har vi en av Örebros bättre scener för band med en publikkapacitet under 300 personer. Det kommer att bli både lokala up and coming band och lite annat som jag inte kan avslöja än.

 

Premiär för den här satsningen blir det sista helgen i september och tanken är två spelningar i månaden. En dialog har även öppnats med klubben Svarta Bettan som tidigare huserade på O´Learys och som hade en inriktning mot psykedelia, tung rock och stoner. Sedan kommer även musikvideoquizen att göras om till en livequiz med trubadurer.

– Det är en chansning, men den måste göras. Först och främst är dock O´Learys en sportbar och ska vara det första valet när det gäller sportevenemang och livesänd sport.

 

För drygt ett år sedan renoverades lokalen och bland annat flyttades den bardisk som fanns i anslutning till fönstren ut mot Drottninggatan. Där gjordes det plats för fler sittplatser i form av bås och även tv-skärmar.

– Nu har jag även effektiviserat barerna. Med mångårig erfarenhet som bartender vet jag att gästen måste få omedelbar service och nu är det fixat. Och det kommer snart även att finnas lokalproducerad öl att köpa. Det är väldigt ofta turister frågar: ”Do you have anything local?” och det kommer vi snart att kunna erbjuda. Dock kan jag inte fylla hela kylarna med lokal öl, med några sorter ska det bli.

Idag finns det sex stycken O´Learys i Sverige som kan erbjuda bowling, men något sådant är inte aktuellt i Örebro.

– Vi har shuffleboards och att utöka lokalerna ser jag inte som möjligt. I källaren har exempelvis SEB parkering och ingen av lokalerna bredvid lär bli lediga. Visst, det vore en dröm om det gick att genomföra. Vi är där vi är och får jobba med det vi har och det är en fantastisk lokal vi har.

 

Och vad kan vi förvänta oss av O´Learys i framtiden?

– Jag ser ödmjukt på uppdraget som driftschef och tillsammans med personalen ska vi erbjuda Örebroarna och alla andra gäster en upplevelse i toppklass.

 

Och Live at Heart?

– Ska vi givetvis vara med på. Scenen på övervåningen ska användas.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.