Med snö som underlag


Posted 6 månader sedan in Leva & Bo

Nollnitton online banner

Har du tröttnat på att halka runt I3-spåret, Karlslundsspåret eller i Tybblekullarnas lift? Då finns det hjälp att få. Totally Örebro har kollat in vad som finns utanför Örebros stadsgräns när det handlar om skidåkning.

 

Ånnaboda Storstenshöjden
30-minuters bilfärd väster om Örebro hittar du Ånnaboda och Storstenshöjden med nio nedfarter, sex liftar och ett rullband. Här hittar du även en varierad skidåkning med en högsta fallhöjd på 105 meter. Backarna passar såväl nybörjare som den mer rutinerade åkaren.

Ett Vipskipass finns att köpa för den som vill och innehavaren av ett sådant får utförsåkning samt längdåkningsrunder säsongen 2017-18 och tio procent rabatt på ordinarie pris på mat och fika. För den som har friskvårdskuponger eller friskvårdscheckar så gäller dessa till spårkort för Kanonssnöspåret, bastu och discgolf – inget annat.

Ånnaboda Storstenshöjden har öppet från 30 september.

 

Gillersklack
Gillersklacks skidområde består av fem liftar och sex nedfarter. Fallhöjden är 120 meter och längsta nedfart är 1000 meter. Längdåkning finns om sammanlagt 28 km spår i vildmark och skog. Här hittar du även Brasta Skidshop som erbjuder såväl skidskola som skiduthyrning och här finns också en simhall, med bland annat barnpool och så rutschbanan ”Störtvågen”.

Detta skidområde hittar du längs riksväg 50 norr om Kopparberg cirka en timmes bilkörning från Örebro.

 

Kloten fritid och konferens
På gränsen till Dalarna, drygt nio mil från Örebro, hittar du Kloten fritid och konferens. Här finns inga affärer, bussar eller tunnelbanestationer så långt ögat kan nå. Däremot hittar du 140 km vandringsleder och den som gillar att fiska kan från brygga, i båt eller mitt i forsen fånga sin middag för att sedan tillreda den vid grillen. På vintern är det pimpelfiske som gäller.

Vintertid är det här den perfekta platsen för att träna inför kommande deltagande i Vasaloppet. Här finns skidföre i preparerade skidspår. Den som gillar utförsåkning har nära till Gillersklack.

 

Kvarntorpshögen
Varför inte åka till fjället i Kumla? Eller snarare Kvarntorpshögen. Här kan du nämligen åka skidor och snowboard ner för den smått legendariska Kvarntorpshögen eller ta en tur i längdskidspåren runt om i det närliggande friluftsområdet. Här finns även en värmestuga och uthyrning av skidutrustning. Skida och pjäxa kostar 100 kronor att hyra per dag och vuxen person.

Här väljer du mellan stora eller lilla liften och ett liftkort för vuxen kostar 120 kronor för en dag. Ungdomar födda 2001 eller senare betalar 80 kronor.

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
Populär Läsning
 1. Bra Zoo har blivit ännu bättre

  Publicerad i Mode & Shopping 2016-07-11

 2. Bröderna Berglunds Hamnkrog

  Publicerad i Leva & Bo, Mat & Dryck 2016-07-27

 3. Vinöns värdshus

  Publicerad i Restaurang & Pub 4 månader sedan

 4. Vinön

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 5. Spångberg och LaGaylia

  Publicerad i Musik 2017-04-23

 6. Örebro slott

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 7. Då tänker jag på Sigrid

  Publicerad i Kultur 2013-04-03

 8. Örebroaren: Kenny Nordh

  Publicerad i Nöje 2013-02-06

 9. PS lycka till ikväll

  Publicerad i Kultur 2013-07-07

 10. Charlotte Perrelli är dansband, schlager och jazz

  Publicerad i Musik 2012-12-20

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Starta Eget-dagen 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.