Örebro Flyg & Motor Festival


Posted 2013-07-15 in Leva & Bo

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Jas 39 Gripen, försvarsmaktens nya helikopter Blackhawk och rundflygning över Närkesslätten. Det här är bara lite av det Örebro Flyg & Motor Festival har att bjuda på under tre dagar i augusti.

 

Helgen 2–4 augusti arrangeras Örebro Flyg & Motor Festival vid Örebro Airport. Gillar du musik, motor och flygplan är detta något du bara inte får missa! Eller vad sägs om att försvarsmakten kommer och visar upp sin nya helikopter Blackhawk UH-60M, eller Helikopter 16 som den heter i Sverige? Totalt finns det 15 stycken i landet, varav fyra tjänstgör som ambulanshelikoptrar hos den svenska styrkan i Afghanistan. Helikoptrarna är utrustade med den absolut senaste digitala tekniken.

Det kommer också att finnas möjlighet att boka rundflyg över Närkeslätten med NextJet-Saab340, Direktflyg-JS3, Lufthansa-Junker52 och helikopter med ITell. Lägg till detta segelflyg med Johan Gustafsson och hans spektakulära Twilight Glide Aerobatic Show, racetruck med Mikael Johansson, och tre stycken Jas 39 Gripen som kommer att finnas parkerade på flygplatsen under hela helgen. Nordic Warbirds och Västerås Flygmuseum visar dessutom upp två stycken American AT-16, eller SK16 som de är kända som i Sverige.

För barnen kommer det också att finnas en rad aktiviteter som till exempel ansiktsmålning, trollkarlen Niclas, ballongdjur och Axels nöjesfält. Till detta kan adderas en företagsmässa med bland annat MHF, tatuerare, airbrush och MC- och bilfirmor. Musik och uppträdanden blir det också, bland annat i form av The Go Getters, The Playtones, Peter Jezewskis Be Bop A Lula och Rydell & Quick. Flobys största rockstjärna Börje Bappelsin uppträder också under lördagen.

– Det här är första gången vi arrangerar något med denna bredd, det kommer att finnas nått för alla. Tidigare hette det bara Flygdagarna och då fanns det väldigt lite för barnen att göra – annat än att titta på flygplan. Nu kommer det att finnas både ansiktsmålning och tivoli, säger Håkan Nilsson, marknadsgeneral för festivalen.

 

Är det tänkt att Örebro Flyg & Motor Festival ska återkomma årligen?

– Det är vår tanke. Vi räknar på mellan 35 000 och 40 000 besökare i år och får vi bara ett hyfsat väder tror jag det är genomförbart. Faller allt väl ut så återkommer vi nästa år med arrangemanget. Vi kommer också att sälja specialpaket via Ticnet, med biljetter för hela familjen.

 

Mer om Örebro Flyg & Motor Festival: www.flygochmotorfestival.se

Boka evenemangspaket via Örebrokompaniet.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.