Stora Hotellet öppnar Lilla Hotellet i vår


Posted 2 månader sedan in Leva & Bo, Näringsliv

Dire Straits
Imorgon är nu

Besöksantalet ökar ständigt i Örebro, och för att möta den växande efterfrågan öppnar Elite Stora Hotellet nu Lilla Hotellet i sitt annex.

 

Just nu pågår arbetet för fullt, och man räknar med att Lilla Hotellet kommer att stå färdigt i april-maj 2018.

– Vi har redan tidigare haft 26 rum i grannfastigheten, men nu har vi fått tillgång till ytterligare våningar så bygger vi 27 rum till för att möta efterfrågan. Vi kommer även att ha relax och gym i en källarvåning som är rätt fascinerande, med marmorgolv och en stor tung bankvalvsdörr, berättar Fredrik Thorsvret, nyligen tillträdd general manager på Elite Stora Hotellet.

Varje rum kommer att ha sin egen prägel, men något speciellt tema kommer inte att finnas.

– Elitehotellen har ju ett eget koncept som vi håller oss strikt till, men inget av rummen kommer att se ut som det andra. Just Stora Hotellet är ett väldigt bra exempel på kärnan i Elite-kedjan, ett av de gamla stadshotellen som under 1800-talet växte upp i centralorterna utanför Stockholm och som alla ägdes av enskilda familjer i varje stad, utan att vara knutna till en kedja, och man lade mer fokus på maten man serverade än på själva rummen. När sedan hotellkedjorna kom till Sverige så klarade man inte riktigt konkurrensen, och förföll. Stora Hotellet var ett av de första hotellen som Elites grundare Bicky Chakraborty köpte på 80-talet, och sedan dess har utvecklingen varit väldigt god, konstaterar Fredrik Thorsvret.

Han berättar att trenden i hur hotellbokningar ser ut också har förändrats på senare år.

– Man märker att folk unnar sig mer, både när det gäller hotellövernattningar och restaurangbesök. Tidigare var det i regel stängt under julhelgen, men nu är det lika mycket bokningar som under övriga veckor på året. Man firar jul med familjen, men istället för att till exempel låta svärmor sova på soffan i vardagsrummet, så bokar man ett hotellrum, konstaterar han.

(Visited 9 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.