Örebrew fest 2018

Text: Thomas Helsing
Posted 4 veckor sedan in Kultur, Leva & Bo, Mat & Dryck, Nöje

Nollnitton online banner

Hösten 2018 kommer att gå i humlens tecken i Örebro med både ölprovningar och mässor. Först i november arrangeras exempelvis Örebrew fest på Kulturhuset.

 

Det är en helt fristående festival med vad arrangörerna själva kallar ”creddade bryggerier”. Med det menar man bryggerier man tycker har både hög kvalitet och hjärtat på rätta stället.

Ölfestivalen går av stapeln den 10 november och kommer totalt att innehålla 25 bryggerier – såväl utländska som svenska. Mellan klockan 12 och 20 har mässan öppet och upplägget under dagen ser lite speciellt ut.

Under den första halvan serverar bryggerierna två olika öl ur sina respektive repertoarer och under den andra halvan plockar de fram ytterligare två. Totalt kommer det alltså finnas 100 olika sorters öl vilket gör att det blir spännande att se vad respektive bryggeri tar med sig.

Utöver ölen kommer man att smälla upp merchandisebås så att du inte behöver gå ifrån mässan utan att stoltsera med en t-shirt eller en kapsylöppnare med ditt favoritbryggeris logga på.

Stängningen klockan 20 innebär dock inte slutet för arrangemanget. Man stänger en timme för att städa och rodda om och därefter öppnar dörrarna igen för efterfest fram till klockan 01. Då blir det istället en Kraft beer bar, eget viprum för bryggarna och musikunderhållning från en etablerad artist. I skrivande stund är det inte klart vem eller vilka det blir men stämmer ryktena så blir det ett tungt namn. Observera dock att till efterfesten krävs det separat biljett.

Mer detaljer hittar ni i Facebook-eventet eller på den officiella webbsidan.

 

Klara bryggerier (i skrivande stund):

Wylam
Mikkeller HQ
Mikkeller San diego
Mikkeller New york
Mikkeller Baghaven
Warpigs
Stigbergets
Dugges
Mikrofon bryggeriet
Apex brewing company
Örebro Brygghus
Närke Kulturbryggeri
Good guys
Brewski
Brekeriet
Gallia Paris
Lervig
Cervisiam
O/O

(Visited 195 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.