Raktpåtruten-rock ́n ́roll på East West Sushi


Posted 2013-06-01 in Musik

Frimis vårevent 2019 – banner

Bluesdrypande, själfullt och högt. The Temperance Movement har alla chanser att bli Storbritanniens nästa stora musikexport och den 3 juni spelar de på East West.

 

Allt började sommaren 2011 då gitarristen Luke Potashnick, sångaren Phil Campbell, gitarristen Paul Sayer, basisten Nick Fyffe och trummisen Damon Wilson bestämde sig för att bilda The Temperance Movement. Men tro nu inte att de här grabbarna är några nykomlingar i musiksammanhang. Icke! De har bland annat lirat med artister och band som Jamiroquai, Katie Melua, James Morrison, Robert Plant, Bruce Dickinson och Sugababes bara för att nämna några. Sångaren Phil Campbell hästammar från Glasgow, trummisen Damon är född i Australien och resten av bandet kommer från London. Målsättningen med bandet var att bilda ett skotskt Ryan Adams men med bättre låtar. Trots detta doftar The Temperance Movement musikaliskt både av Black Crowes och tidiga Faces och smakar som ett bluesdrypande soft AC/DC. Influenserna kan spåras till band som Free, The Band, Peter Greens Fleetwood Mac och Stones. Det här är bandet som Jack White utan att tveka skulle pantsätta någon av sina Gretshgitarrer för att få vara med i.

– Det här är raktpåtruten-rock ́n ́roll med ett låtsnickrande som för tankarna till Faces och Little Feat. Ni som bestämmer er för att gå på den här konserten kommer med stor säkerhet att säga; Jag var DÄR! Jag såg dom på East West! meddelar konsertarrangören Anders Damberg.

Totalt gör The Temperance Movement ett tiotal konserter i Sverige från den 24 maj fram till den 8 juni med ett stopp på East West i Örebro den 3 juni. Med sig i bagaget på denna Sverigeturné har bandet den rykande färska ep:n Pride.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.